20 C
Pals
Divendres, 25 juny 2021
- Publicitat -

El govern edita un certificat autoresponsable de desplaçament pel COVID-19

Ha de servir per acreditar les causes autoritzades que autoritzen la mobilitat mentre duri l’estat d’alarma i entrarà en vigor a les 00.00 de dilluns

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Per tal prevenir la propagació del Covid-19 la Generalitat ha editat un Certificat autoresponsable de desplaçament que detalla les causes autoritzades que autoritzen la mobilitat. Serà obligatori mentre duri l’estat d’alarma i entrarà en vigor a les 00.00 de dilluns.

El document està pensat per facilitar als ciutadans el compliment de les mesures de seguretat i la feina dels Mossos i les policies locals que han de vetllar per la efectivitat de les mesures de confinament, i perquè la mobilitat tingui lloc només per causes justificades. Els agents disposaran de còpies impreses del certificat de desplaçament, i tan els establiments comercials autoritzats a l’obertura, com els centres de treball en facilitaran còpia impresa.

El document inclou les diferents opcions en les que es està permès sortir a la via pública i que el ciutadà haurà d’assenyalar per indicar les raons del desplaçament. Així, es pot anar a comprar aliments i a un centre sanitari, desplaçar-se al lloc de treball, a entitats financeres o d’assegurances, assistir a gent gran, tornar a la residència habitual i transitar per causes de força major. En el certificat els ciutadans hauràn d’especificar les adreces d’origen i destí, així com les seves dades personals, i l’incompliment podrà donar lloc a sanció.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Últimes notícies

Sandra Hunter estrena ‘Quan cremi l’última bruixa’

El doble single debut en català de Sandra Hunter, “Quan Cremi L’última Bruixa” / “Last Witch Burning”, es presenta aquest 25 de juny en dos idiomes per arribar a tot el seu públic. A més, compten amb els seus corresponents videoclips carregats d’inquietants boscos, bruixes i màgia. El productor Sergi Bagó ha estat l’escollit per…
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -