15.2 C
Pals
Dimecres, 24 febrer 2021

El grup Natura Lliure de Residus organitza una jornada de neteja per diferents punts de Begur

El més llegit

Comença la vacunació contra la COVID-19 en punts emblemàtics del Baix Empordà

Aquest dimarts s’inicia el procés de vacunació a les persones amb gran dependència i la setmana vinent amb majors de 80 anys. Es vacunarà al Teatre Mundial o a Can Quintana

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

El turisme britànic podrà tornar a la Costa Brava aquest estiu, segons Boris Johnson

Des del Grup Costa Brava Centre reben la notícia satisfactòriament, però reclamen que necessiten que la informació els arribi abans i l'obertura de fronteres, tan nacionals com internacionals.

Alumnes que lluiten contra el canvi climàtic des de les aules

Els alumnes de 1r d'ESO de l'escola Prats de la Carrera de Palafrugell estan desenvolupant un projecte que té de lema 'El mar comença aquí'. Volen conscienciar la població sobre la importància de cuidar el medi ambient i no llençar brossa pel vàter o pels embornals.
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El passat 5 de setembre el grup empordanès Natura Lliure de Residus -format per moviments de la comarca com SOS Costa Brava, Salvem Pals, les Kellys del Bosc, entre d’altres- va realitzar una jornada de neteja a Begur amb l’objectiu de recollir deixalles en diferents punts de la vila i conscienciar població i administracions de la importància de dur a terme una correcta gestió dels residus i de preservar l’entorn privilegiat del municipi. L’activitat es va dur a terme sota la coordinació de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur i de l’empresa gestora del servei de recollida de residus.

Per a dur a terme la neteja els participants es van dividir en dos grups i els residus es van recollir mitjançant les bosses facilitades per l’Àrea de Medi Ambient, procedents de la campanya “Let’s clean up Europe!” gestionada per l’Agència Catalana de Residus. Així, al llarg de la jornada es van omplir prop d’una vintena de bosses amb deixalles de diferent tipologia.

El primer grup de treball, integrat per 10 voluntaris, va actuar durant una hora aproximadament a l’entorn de l’Hípica de Begur i del Camp Municipal de Futbol. En aquest punt es van recollir residus com envasos de llaunes, plàstics, vidres, cartró, restes d’embalatges, matalassos, segadores de gespa, microones o taules de melanina.

I el segon grup, compost per 9 persones, va treballar durant dues hores aproximadament des del Mas d’en Pinc fins el Mirador de la Creu i del Mirador fins Aiguafreda. En aquesta segona ruta es van recuperar deixalles com vasos de plàstic, ampolles de plàstic d’aigua i de refrescos, ampolles de vidre de licors i llaunes de refrescos, taps d’envasos, canonades de PVC, capses de porexpan,  tovalloletes higièniques, bosses d’escombraries plenes d’envasos de menjar ràpid, embalatges de menjar precuinat, paquets de tabac… Mentrestant, entre els residus recollits, i com a gran novetat, cal destacar la presència abundant de guants usats durant el confinament per la Covid-19 i mascaretes de quiròfan.

Tota la informació sobre la recollida selectiva i la gestió dels residus al municipi es pot consultar a través del següent enllaç.

El grup Natura Lliure de Residus desenvolupa la seva activitat en tot el territori de l’Empordà, amb la finalitat de recuperar la netedat en paratges naturals, així com de conscienciar sobre la necessitat de reduir la generació de residus d’un sol ús.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Agricultura crea un comitè tècnic per fer front de manera conjunta a la plaga del bernat marbrejat

El Bernat marbrejat s'ha trobat en 163 municipis i es tem que comenci a provocar danys en cultius agrícoles

Altres notícies