24.1 C
Pals
Diumenge, 29 novembre 2020

El guardó de Fem bullir l’olla s’inspira en els ibers

El més llegit

Activat el pla INUNCAT per la previsió de fort onatge a la Costa Brava

S'activa també una prealerta del pla per fortes ventades, a més a la Costa Brava, on les onades podran superar els quatre metres

Onze menors denunciats per organitzar una festa a Platja d’Aro

Els onze menors d'edat, d'entre 14 i 17 anys, van obviar la restricció del confinament perimetral municipal en venir des de Palamós

El TSJC conclou que Torroella de Montgrí va vulnerar la llibertat ideològica denegant el permís per a una carpa a C’s

Confirma la sentència del jutjat contenciós 1 de Girona i imposa 2.000 euros de costes processals a l'ajuntament

Robatori a la llar d’infants El Tren Petit de la Bisbal d’Empordà

Els lladres han regirat la segona planta i ara la direcció farà inventari per saber què s'han emportat
Avatar
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -


El guardó del concurs Fem bullir l’olla és una reproducció d’una olla de ceràmica històrica que s’ha conservat al jaciment d’Ullastret. Aquesta peça és molt important sobretot pel seu context. Es va trobar no només l’olla, sinó també un trípode de ferro que l’aguantava. A més, tenia ossos en el seu interior, cosa que fa pensar que l’olla estava al foc i es va abandonar in situ a poblat d’Ullastret. Gabriel de Prado és el responsable del Museu Arqueològic a Ullastret:

En concret, els arqueòlegs pensen que podria datar dels anys 300 i 200 aC. Aquesta peça, de fet, estarà a partir d’aquest divendres en una exposició titulada “El geni culinari”, que s’inaugura a la seu de Girona del Museu d’Arqueologia.

Ara, amb aquests premis de Fem bullir l’olla, el ceramista de Fontenta Jordi Bonaventura s’ha fet una reproducció que serveix com a guardó pels premiats. Hem volgut parlar amb ell i ens explicava la difícil situació del gremi a l’Empordà:

Els ceramistes han hagut de buscar nous mercats i nous productes, per exemple buscant nous esmalts, o apostant per nous models que cridin l’atenció del comprador. A més, s’han unit sota la marca Ceràmica de la Bisbal per potenciar el producte autènticament artesanal. Al cap i a la fi, els que ho coneixen, diuen que les cassoles de terrissa fan el menjar més bo.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

L’episodi de pluja trenca la sequera de la tardor

Les precipitacions del temporal de llevant han deixat entre 40 i 60 mm al Baix Empordà, i localment s'han acumulat fins a 90 mm a l'interior de la comarca baix empordanesa

Ona Jove – 29 novembre 2020

El programa més random de les ones!

‘Plastic Hearts’ de Miley Cyrus

Per entendre d’on surt aquest CD hem de remuntar-nos al 2018, quan l’artista va veure casa seva en flames. Va ser durant els incendis devastadors de Califòrnia, i ja en aquella època estava treballant en un disc, que poca cosa se’n va poder recuperar. Dos anys després Miley Cyrus ens presenta ‘Plastic Hearts’, el seu…

Altres notícies