8.3 C
Pals
Divendres, 5 març 2021

El guardó de Fem bullir l’olla s’inspira en els ibers

El més llegit

MAPA: Com avança la vacunació al Baix Empordà, municipi a municipi

Les campanyes de vacunació segueixen avançant. Aquesta setmana ja s’ha començat a vacunar a ciutadans de més de 80 anys al mateix temps que també s’administren les dosis d’AstraZeneca als docents de menys de 55 anys. Fem un repàs de com està la situació al Baix Empordà.

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret

Francesc Ferrer: “Si el Club Llagostera jugués a l’Estartit, generaria molts avantatges pel municipi”

El Club Llagostera Costa Brava podria jugar a l'Estartit com a seu fixa. Es trata d'un tema molt embrionari...

Compartim-nos, cuidem-nos

Des de ja fa un temps, en les trobades casuals amb amics, un tret comú en les converses ja...
Avatar
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -


El guardó del concurs Fem bullir l’olla és una reproducció d’una olla de ceràmica històrica que s’ha conservat al jaciment d’Ullastret. Aquesta peça és molt important sobretot pel seu context. Es va trobar no només l’olla, sinó també un trípode de ferro que l’aguantava. A més, tenia ossos en el seu interior, cosa que fa pensar que l’olla estava al foc i es va abandonar in situ a poblat d’Ullastret. Gabriel de Prado és el responsable del Museu Arqueològic a Ullastret:

En concret, els arqueòlegs pensen que podria datar dels anys 300 i 200 aC. Aquesta peça, de fet, estarà a partir d’aquest divendres en una exposició titulada “El geni culinari”, que s’inaugura a la seu de Girona del Museu d’Arqueologia.

Ara, amb aquests premis de Fem bullir l’olla, el ceramista de Fontenta Jordi Bonaventura s’ha fet una reproducció que serveix com a guardó pels premiats. Hem volgut parlar amb ell i ens explicava la difícil situació del gremi a l’Empordà:

Els ceramistes han hagut de buscar nous mercats i nous productes, per exemple buscant nous esmalts, o apostant per nous models que cridin l’atenció del comprador. A més, s’han unit sota la marca Ceràmica de la Bisbal per potenciar el producte autènticament artesanal. Al cap i a la fi, els que ho coneixen, diuen que les cassoles de terrissa fan el menjar més bo.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

OR estrenen ‘Respirar’ en col·laboració de Joan Dausà i Ombra

Els OR (O-ERRA) acaben de presentar ‘Respirar’ en col·laboració de Joan Dausà i Mireia Flores (OMBRA) i que és el segon senzill del disc “Imaginari”. La cançó està inspirada en la crisi de refugiats que pateix Europa en els darrers anys i conviden a posar-se en la pell de la persona que fuig de la…

Altres notícies