El Vilartagues va apretar fins al minut final i gairebé esgarrapa un punt.

Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
El Guíxols s'emporta el Derbi Ganxó davant un gran Vilartagues
Loading
/

Era la segona vegada a la història que els dos equips de Sant Feliu es trobaven en partit oficial i a Ràdio Capital vam voler ser allà per explicar-vos amb detall el que va passar al derbi ganxó.

Un partit que es va endur el Guíxols, però on el Vilartagues va mostrar una molt bona cara i de ben poc no esgarrapa un punt.

Era un partit vital per als dos equips. Per als locals, tres punts significaven sortir de la zona de descens. Pels visitants, superar el Bescanó que el dia abans havia ensopegat al camp del Can Gibert, i col·locar-se en places d’ascens. Aquesta pressió, sumada a la pressió habitual en un derbi, van fer que els dos equips juguessin amb respecte i amb imprecisions poc habituals.

Els primers minuts, el Guíxols va sortir amb més empenta que el Vilartagues, però això no es va traduir en ocasions de gol. A poc a poc, els de José cabrera es van anar situant al terreny de joc i van anar guanyant terreny al rival. Quan els locals estaven més còmodes i amb arribades a la porteria de Donat, arran d’un córner, Bilal, de cap, va pujar el primer al marcador.

Amb el 0 a 1 es va arribar a la mitja part. Cabrera va treure a Michel per donar lloc a Pau Puig, que va donar més velocitat al Vilartagues. En la represa, els locals van treure orgull i van intentar empatar el partit, però altre vegada, va ser el Guíxols qui va marcar. En aquesta ocasió va ser Riki qui va fer pujar el segon pels de Toni Sánchez. El jugador format a l’Escola de futbol Sant feliu ja havia marcat al derbi ganxó de la primera volta.

Amb el gol, el Guíxols es va veure superat durant uns minuts pel Vilartagues, que finalment va veure premiat el seu esforç. Va ser al minut 78 quan Oski va aprofitar una bona jugada individual de Manu, es va quedar sol davant el porter i va escurçar distàncies. Els homes de José Cabrera s’ho van creure i van seguir lluitant per aquest empat, empesos per la seva afició, que animava sense descans.

Ja al final de partit, el Guíxols es va quedar amb 10 per l’expulsió de Zayas, que va veure dues grogues en dos minuts; i en la següent jugada va ser Sopo, del Vilartagues, qui va veure la segona groga.

Tot i el patiment, el Guíxols es va emportar els tres punts en un derbi molt igualat. Toni Sánchez afirmava haver-se trobat el partit que esperaven.

L’equip supera al Bescanó, i es col·loca segon, a un punt de l’Escala, líder de la categoria amb 47 punts. Consulta la classificació aquí.

Jose Cabrera es mostrava orgullós dels seus jugadors, que tot i les baixes i les dificultats, havien donat la cara.

El Vilartagues segueix en zona de descens, i amb aquesta derrota baixa fins la setzena posició, a un punt del Besalú, que marca la zona segura de la classificació.

Recupera aquí com vam retransmetre els gols del derbi ganxó a Ràdio Capital.