19.5 C
Pals
Divendres, 27 maig 2022
- Publicitat -

El museu de la Mediterrània celebra la IV Jornada de Memòria Històrica Local a Torroella de Montgrí

Enguany, l’il·lustrador Jordi Fenosa dinamitzarà el col·loqui que tractarà els primers anys de franquisme al poble

[rt_reading_time label="Temps de lectura:" postfix="minuts" postfix_singular="minut"]
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El dilluns de la setmana vinent, dia 16 de maig, se celebrarà un club de lectura relacionat amb la IV Jornada de Memòria Històrica Local. Jordi Fenosa, il·lustrador, serà l’encarregat de dinamitzar la trobada, que girarà entorn del llibre “Regreso al Edén”, de Paco Roca.

La jornada tindrà com a pal de paller una foto familiar, capturada el 1946 a l’antiga platja de Natzaret de la capital valenciana, on Paco Roca dibuixa un fresc sobre l’Espanya de la postguerra, reflectint com la societat espanyola sobrevivia sota al dictadura franquista.

Gerard Cruset, director del Museu, ens n’ha fet cinc cèntims:

 

L’objectiu d’aquestes jornades és recuperar el passat de la vila, dels seus habitants i dels successos ocorreguts durant la Segona República.

Aquest any també s’impulsen les tertúlies de memòria. El que es busca és que la gent de Torroella i dels voltants acudeixi de manera informal i en grups reduïts per transmetre les vivències de postguerra que, segons Gerard Cruset “s’han de salvaguardar i protegir per documentar la memòria històrica”. Aquestes tertúlies es faran el 18 i 25 de maig a les 19 hores al Museu de la Mediterrània.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Matí de divendres parcialment ennuvolat, Tramuntana i més sol dissabte

Divendres parcialment ennuvolat al matí, Tramuntana i més sol la resta de dia. Dissabte assolellat amb calor al migdia i diumenge petit retrocés de la temperatura màxima.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -