21 C
Pals
Dimecres, 22 setembre 2021
- Publicitat -

El Museu de la Mediterrània inaugura, en streaming, l’exposició de l’Any Palmira Jaquetti

Palmira Jaquetti és una de les moltes dones que, des d’un anonimat encara vigent, van contribuir a millorar el nivell cultural del país a partir de les seves inquietuds musicals, literàries, pedagògiques i humanístiques en general

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El Museu de la Mediterrània acull l’exposició «Llum a l’ànima. Palmira Jaquetti 1895 – 1963», un de les principals accions que es porten a terme dins la celebració de l’any Palmira Jaquetti impulsat pel Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural.

Palmira Jaquetti és una de les moltes dones que, des d’un anonimat encara vigent, van contribuir a millorar el nivell cultural del país a partir de les seves inquietuds musicals, literàries, pedagògiques i humanístiques en general. Com a dona d’una època en què era difícil ésser escoltada i valorada en el món intel·lectual i cultural, representa un paradigma de tantes altres dones, també anònimes, que van contribuir a construir un model de país.

Amb aquesta exposició es vol donar visibilitat a l’immens treball que va realitzar en les missions de recerca de cançons de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya. Els seus escrits de les memòries dels viatges i dels treballs de camp són un testimoni viu i directe de la vida rural dels anys 20 i 30 del segle passat, a part d’una mostra de la seva sensibilitat estètica, literària i humana.

La mostra que pretén donar una visió polièdrica de la seva activitat. S’ha estructurat en cinc grans blocs temàtics: Els orígens familiars de Palmira Jaquetti i l’anhel d’aprendre; Entregada a una professió: la docència; L’amor per les cançons populars. L’aportació folklòrica i etnogràfica; Un esperit lliure. La força de la creació, i finalment El compromís amb la Vall d’Aran.

Acte d’inauguració per streaming

L’acte d’obertura de l’exposició es farà aquest dissabte 28 de novembre, a les 17h, al Museu de la Mediterrània i es retransmetrà en streaming, ja que no és permesa l’assistència de públic per la normativa vigent.

L’acte hi intervindran la presidenta de l’OA Can Quintana-Museu de la Mediterrània, Natàlia Navarro; la comissària de l’Any Palmira Jaquetti, Carme Oriol; la Directora General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, M. Àngels Blasco, i l’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí.

A continuació, l’actriu Susanna Barranco, oferirà la lectura dramatitzada «Palmira Jaquetti, un cant a la vida», un text creat a partir d’un breu escrit autobiogràfic de Palmira Jaquetti, l’acompanyarà al piano, el músic Pau Sastre amb músiques de cançons recollides o pròpies de la Palmira, i d’altres compostes per ell mateix per a l’ocasió.

L’exposició es podrà visitar fins al 8 de febrer de 2021, moment que començarà a itinerar per diverses poblacions de Catalunya.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La cuina de l’Empordanet presenta “De la llotja a la cuina”

Amb ‘De la Llotja a la Cuina’, La Cuina de l’Empordanet compta amb la col·laboració del Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava per tirar endavant diverses accions de valorització del peix local que ja estan realitzades o es troben en marxa.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -