Parc Central

Les obres del Parc Central de Sant Feliu de Guíxols finalitzaran el pròxim 6 d’abril i no el 23 de març tal com s’havia anunciat primer. Al darrer número del butlletí municipal #Guíxols, s’anunciava una festa d’obertura del parc per dissabte vinent, però a causa de retards en les obres, no es posarà en servei fins dues setmanes més tard. Per culpa de les eleccions generals del 28-A, no es poden fer inauguracions, per això des de l’Ajuntament han anunciat que no es farà cap festivitat fins passat les eleccions municipals.

Aquesta ha estat una altra de les grans obres de l’equip de govern de Sant Feliu, juntament amb la reforma del Passeig Rius i Calvet. El projecte de reforma de l’espai abasta una superfície de 9.300 metres quadrats i l’objectiu principal era convertir la plaça de l’Alabric en l’eix central aglutinador en forma de parc/espai públic, unint l’actual plaça existent, l’aparcament actual i bona part dels jardins privats de l’asil Surís.

Tampoc han estat aquestes obres exemptes de polèmica. Una de les condicions inicials per a l’inici de l’obra era la creació d’un espai d’aparcament a l’antiga fàbrica de l’Aglotapp, que havia de substituir les places d’aparcament eliminades amb les obres. Però, l’enderrocament de la fàbrica va anar amb molt de retard, i a l’estiu, els veïns es van queixar de manca d’espai per aparcar el cotxe, en una època on a la ciutat ja és difícil aparcar També hi va haver queixes pel soroll de les obres. Per a poder acabar a temps, es va seguir treballant durant els mesos d’estiu, en què es van fer les feines de perforar el terra, amb les conseqüents molèsties que això generava als veïns, amb les finestres obertes per les altes temperatures del passat estiu.

Al mes de gener, es va alertar de la desaparició d’un dels pilars de la portalada de l’Asil Surís, que forma part dels elements protegits dins del catàleg de béns patrimonials. El regidor d’urbanisme, Josep Saballs, ja va anunciar que havia caigut, i que estava previst restaurar-lo.

Parc Central

Amb la finalització d’aquesta obra s’acaba la fase inicial de la reforma de la zona de l’Asil Surís, que està previst que continuï amb una segona fase que preveu una nova residència i dignificar l’edifici històric. També es preveu construir un centre cívic, amb espais de lleure i altres complements.