16.4 C
Pals
Divendres, 20 maig 2022
- Publicitat -

El primer punt de recàrrega de cotxes i motos elèctriques arriba a Platja d’Aro

S'han reservat dues places d'aparcament a la Travessera del Cavall Bernat per aquest servei, que serà públic i gratuït

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

A partir d’ara, els cotxes i motos elèctriques que passin per Platja d’Aro es podran recarregar gratuïtament a les dues places d’aparcament que l’Ajuntament del municipi ha reservat. Estan situades a la Travessera de Cavall Bernat amb el carrer Nostra Senyora del Carme de Platja d’Aro i s’hi podrà estar durant un període de dues hores.

La instal·lació s’ha fet a càrrec d’Estabanell Energia que ha seguit el model RVE-PT_MIX 3G, de la marca Circutor, i disposa de dues preses: una de lenta (3,7 kW) i una de semi ràpida (22 kW). Així, aquesta iniciativa forma part del Pla d’Acció per a l’Energia sostenible i ha costat al consistori una inversió de 13.400 euros, dels quals 3.000 s’han obtingut gràcies a la subvenció de la Diputació de Girona.

Per fer funcionar aquest servei serà necessari disposar d’un cable amb endoll schuko, és a dir, el sistema de presa de corrent format per una base i una clavilla. Doncs, caldrà escanejar amb l’smartphone el codi QR gravat a l’aparell de recàrrega del vehicle i donar-se d’alta com a usuari.

Des de l’organització, destaquen que el codi d’identificació que s’obtingui també serveix per interactuar al seu portal e-mobilitat, saber on estan situats els punts de càrrega i el seu estat, és a dir, ocupat, lliure o no operatiu, o bé, per utilitzar-ne d’altres repartits pel territori català. Per exemple, els de Granollers, Sant Cugat del Vallès o La Garriga.

TRANSPORT SOSTENIBLE AL MUNICIPI

Aquesta no és la primera mesura que pren l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro sostenible i respectuosa amb el medi ambient. L’any 2016, ja va incorporar un vehicle amb un motor 100% elèctric. En concret, una furgoneta Nissan e-NV200 que s’utilitza per a la regidoria de Serveis Municipals, que a més de no emetre gasos contaminants, ha aconseguit reduir les despeses de manteniment i funcionament i és molt silenciosa.

Afirmen doncs, que aquests beneficis milloren la seva circulació a la via pública de la vila i al centre de treball de les Brigades Municipals. A més, destaquen que la bateria garanteix una autonomia de 170 km i incorpora un sistema de frenat regeneratiu que estalvia i aprofita l’energia al màxim.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

PODCAST | Emprenedors: la família Ensesa de l’Hostal La Gavina

Exquisidesa, senzillesa, humilitat, ànima, essència, història, art i cultura. Tot, servit en un entorn elegant, luxós però acollidor, proper i familiar, entre Sa Conca i la Badia de St Pol
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -