2.5 C
Pals
Dilluns, 24 gener 2022
- Publicitat -

La ribera Aubi de Palamós ja té nou passeig

S'ha fet a la banda esquerra en direcció a la desembocadura, entre el Pont de Ferro i el final del terme municipal

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

El cap de semana del 6 i 7 de setembre s’ha obert un nou passeig en paral·lel a la riera Aubi de Palamós. En concret, s’ha construït damunt el talús esquerra en direcció a la desembocadura i en el tram entre el Pont de Ferro i el final del terme municipal.Es tracta d’un passeig recte, sense desviaments, de 210 metres i és exclusiu per a que hi passin vianants. Ara bé, en cas d’urgència, podran accedir-hi cotxes o altres vehicles dels serveis d’emergència.

La superfície del nou passeig és d’un total de 900 m2. S’han posat una vintena de fanals i una barana de fusta que separa la riera. En el costat contrari, s’ha construït un petit mur per limitar el passeig de la finca veïna on s’estava fent una construcció immobiliària. Durant els propers dies es faran treballs de replantació d’arbres a la banda dreta del tram de riera, i de la zona del Pont de Ferro, així com el tractament amb hidrosembra d’aquests talussos. De fet, el Pont de Ferro es va començar a reformar fa dues semanes, a finals de setembre. El pont, de valor històric i cultural, estarà enllestit pels volts de novembre. Es faran millores en l’estructura, la pintura, el paviment, l’enllumenat i la senyalitazió.

La riera Aubi és un curs d’aigua intermitent que es forma vora la vila de Palafrugell i, a través de la fossa tectònica d’entre els massissos de Begur i de les Gavarres, es dirigeix a la mar a través de la vila de Palamós. Antigament desembocava al bell mig de Palamós, però les inundacions van fer que l’any 1924 es desviés parcialment el riu a prop de la Torre Mirona, per tal que desemboqués a la platja de Castell. Així van condicionar un nou llit fluvial per a recollir les aigües de la dreta del curs, que desemboca a la platja d’Es Monestri, a Sant Antoni de Calonge.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -