11.6 C
Pals
Divendres, 8 desembre 2023
- Publicitat -

El regal del temps

Supermatí - opinió
Supermatí - opinió
El regal del temps
/

L’amor dels Mitjans de comunicació per aconseguir un atractiu títol de primera pàgina, tracti de lo que tracti i sigui o no sigui tantes vegades comprovat, fa que tinguem la impressió que el temps es comporta com vol a salts, demostrant a tot hora que sempre ha tingut un comportament just al seu aire. Potser es per això que encara hi ha tanta gent que no veu la relació entre aquest comportament i el nostre com ciutadans de la terra disposats a gastar les seves riqueses fins al seu acabament mentre ens doni beneficis que fem nostres i a tractar el temps com si fos una matèria que en les nostres mans també podem convertir en riquesa acumulable al nostre compte a canvi de qualsevol desastre que provoqui.
Però avui no volia parlar d’aquest crim que practica el poder a tot arreu sense cura ni atenció de ningú, que ja parla per si mateix encara que es vegi el final que ens espera si continuem axis. Jo era mes casolana en aquest sentit i volia parlar dels comentaris de la premsa sobre el temps, sigui quin sigui  Si per exemple al mes de març (“marc marsot, mata a la vella i a la jove si pot”) ens desperta una nit de trons i llamps, l’endemà hi haurà qui expliqui en grans lletres  que no havíem vist una tempesta com aquesta des del 1954. O si a l’abril (“a l’abril cada gota en val mil”) diluvia, se’ls hi acudirà espantar-nos per la poca pluja que no ha parat en tota la setmana passada, que es diria no ha aconseguit omplir ni un centímetre els pantans que ens han de donar aigua des d’aquest estiu fins a les pluges de la tardor, suposant que n’hi hagi perquè estem vivint una sequera que no coneixíem des d 1938, sequera de la que fins ara no havíem sentir parlar, al menys no amb la proporció exigida per una situació tan catastròfica. El fet es que al  cap d’unes setmanes torna a ploure amb fura i les noticies admirables ara, no venen o si venen arriben sense el pes d’aquella última tant alarmant.
Jo penso que sempre esta be que ens parlin del temps, espantant-nos una mica o molt, perquè al menys aconseguirem que entre tots estalviem aigua tenint en comte que el que si es cert es que comparat amb un passat on en gastàvem molta menys i on potser si que plovia durant tot el segle, l’aigua ara es escassa i estalviant-la nomes hi guanyarem, fins i tot per aprofitar una  primavera com aquesta de 2022 que contra totes les previsions de sequera, ha sigut una gloria.
A lo millor els que donen les noticies del temps no volen pas endevinar si hi haurà sequera o inundacions, sinó fer-nos adonar que sigui primavera, estiu o hivern, tot es sempre una mica diferent, tant al menys com per donar una patina de novetat any rere any. I ja que no som al tròpic on cada hora arriba tot l’any a l’hora, valgui la redundància, gaudim cada dia de les incomparables novetats que ens envia contra tot pronòstic, el nostre paisatge, la temperatura que coneixem i les glories que ens envia dia a dia la nostra natura.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios