18.5 C
Pals
Dijous, 28 març 2024
- Publicitat -

Descens de la temperatura i Tramuntana

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Divendres ha començat amb cel serè i el temps serà assolellat fins a mig matí. A partir de migdia creixeran nuvolades i el cel anirà quedant més tapat. La pluja arribarà al Baix Empordà entre migdia i tarda en forma de ruixats tempestuosos de distribució irregular, més probables a la meitat sud del Baix Empordà. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de perill per intensitat de precipitació, ja que localment els xàfecs poden acumular 20 mm en mitja hora aquesta tarda i anar acompanyats de pedra o fortes ratxes de vent.

L’altra novetat del dia serà la poca o nul·la calor, dijous el termòmetre encara va superar els 32 ºC al Baix Empordà i aquest divendres la temperatura com a molt assolirà els 28 ºC de màxima.

Dissabte matí amb cel variable, alguns intervals de núvols tot i que amb risc molt baix de pluja i amb més estones de temps assolellat en general. De fet els protagonistes de dissabte seran, per una banda, el descens tèrmic, amb temperatura entre els 16ºC de mínima i els 26ºC de màxima, i per altra el vent de Tramuntana que bufarà amb cops de més de 50 km/h.

Diumenge es manté l’ambient poc calorós i la setmana que ve començarà amb temps més assolellat i lleugera recuperació de la temperatura, a l’espera d’un nou canvi de temps i pluja a finals de la setmana que ve.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Processó de Verges: “Tot ha canviat, però som conscients que hi ha planter”

La Processó i la Dansa de la Mort d'enguany ja tenen les torxes a punt per encendre i acollir la representació amb més de 500 actors participants.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -