16.2 C
Pals
Dijous, 28 març 2024
- Publicitat -

Nova setmana d’ambient càlid per l’època de l’any

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Una setmana més continuarem parlant d’ambient càlid per l’època de l’any i sense pluja. Ahir a sectors de l’Empordà es van registrar les temperatures més elevades de tot Catalunya, arribant a 28,4 ºC a la Bisbal d’Empordà, i 27,7 ºC a la Tallada d’Empordà. També va tornar a pujar la temperatura mínima la nit de dissabte a diumenge a les localitats costaneres amb mínimes de 19 ºC a l’Estartit i Palafrugell.

La temperatura del mar, segons les dades facilitades per l’observador Josep Pascual a l’Estartit, continua fins a 3 ºC per sobre la mitjana climàtica, a 21 ºC, un valor més característic de principis de juliol. El més preocupant d’aquesta anomalia és que afecta no sols al nivell superficial sinó que trobem anomalies positives de més de 2 ºC també a 35 metres de fondària.

Pronòstic per aquest dilluns amb poques novetats, temperatura entre els 15 ºC de mínima i els 27 ºC de màxima. En general el dia serà assolellat però amb cel a estones enteranyinat per algunes bandes de núvols alts i mitjans que ens creuaran al llarg del dia i també per la presència d’una nova intrusió de pols africana en suspensió.

Demà poques novetats, força sol, temperatura elevada per ser finals d’octubre, algunes bandes de núvols prims i presència de pols en suspensió. A mitjà termini, els models indiquen una tendència a normalitzar la temperatura durant la primera setmana de novembre.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palafrugell celebrarà el tradicional Vot de la Vila el dilluns de Pasqua

Fotografia del far de Sant Sebastià | Ajuntament de Palafrugell El proper Dilluns de Pasqua, 1 d’abril, se celebrarà la...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -