18.5 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

Darrers dies de juliol amb calor més suportable

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Darrera setmana de juliol amb calor normalitzada i més moderada que els dies anteriors .
Els darrers dies de la setmana passada ens van deixar un registres novament molt elevats de temperatura amb 39 ºC a la Bisbal d’Empordà, 38º C a Verges 35 ºC a Torroella de Montgrí i gairebé 37 ºC a Calonge durant la jornada de divendres, tot plegat amb nits tropicals o pràcticament tòrrides en punts de la costa sense baixar de 24 ºC a l’Estartit la nit de divendres.

El pronòstic mostra un canvi  en la tendència de les darreres setmanes i la calor serà més suportable els dies vinents. Avui la màxima arribarà fins als 33 ºC a l’interior i 31ºC a la costa. La propera nit, però, en general continuarà essent tropical (sense baixar de 20ºC). L’estat del cel serà majoritàriament assolellat, tot i el pas d’alguns intervals de núvols prims durant la tarda.

Al final del dia i fins demà al migdia vent entre fluix i moderat de component nord amb cops màxims de més de 40 a 50 km/h. A la costa marejol tendint a maror amb onades de més de mig metre al final del dia i de més d’1 metre demà.

Demà baixa un parell de graus més la temperatura i l’arribada d’una mica d’aire de fred en capes mitjanes i altes de la troposfera, juntament amb un mar molt càlid (26ºC) portarà a una atmosfera més inestable a mitjans de setmana incrementant el risc d’alguna tempesta entre dimecres i dijous.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La mare del nen assassinat a Bellcaire d’Empordà té amnèsia posttraumàtica, però recorda no poder ajudar-lo

Els sanitaris que van atendre la dona, que han declarat als jutjats aquest divendres, apunten que les lesions van posar en risc la vida de la mare.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -