Comença compte enrere per a la Festa Major de Sant Genís 2018, de Torroella de Montgrí, que enguany “reforçarà la programació de Barraques i les activitats infantils, i estarà marcada pel sentit reconeixement amb la Medalla del Montgrí a Dolors Bassa”, segons ha explicat l’Ajuntament en un comunicat.

Els actes festius ja s’hauran iniciat uns dies abans amb la celebració d’activitats com la presentació del Llibre de la Festa Major (11 d’agost), el XXXVII Torneig de Tennis Taula (que ja comença el 17 i 18 d’agost), el Correfoc (18 d’agost) i el Correfoc dels Petits (19 d’agost).

A més, també es presentarà el concurs Torroella Quiz, un trivial de cultura popular torroellenca (23 d’agost), com una de les novetats d’enguany.

Enguany la Medalla del Montgrí es convertirà en un “símbol de reafirmació local i de reivindicació nacional”, segons el consistori, perquè s’atorgarà a l’exregidora i exconsellera torroellenca empresonada Dolors Bassa. L’acte se celebrarà el 24 d’agost, vigília de Sant Genís i comptarà amb la presència del president del Parlament, Roger Torrent.

En aquest edició, el pregó de les festes anirà a càrrec de la companyia local Zam Teatre, que donaran la benvinguda a la festa major amb molt d’art i color.

A les Barraques hi actuaran la Fundación Tony Manero, Gertrudis, Mazoni i Germà Negre. També hi haurà els cantaires del Montgrí i Orquestra Mitjanit. Es vol ampliar el ventall de públics programant un concert per als més petits, sota el concepte Barraques Xics, amb Reggae per a Xics (26 d’agost, 19.30 h).