26.2 C
Pals
Dijous, 30 juny 2022
- Publicitat -

El trauma dels llagostins bornis

Així titula l’assaig que ha escrit en Rossend Domenech sobre les barbaritats que es fan al voltant de l’alimentació. I m’agrada parlar d’aquest personatge perquè ell és qui va donar la “xispa” i la inspiració del que us he parlat en algun altra post: els restaurants km0. Que per cert, aquest any es fa l’ entrega de plaques dels restaurants km0 a l’Empordà, el 2020 ens ha tocat als empordanesos a fer d’amfitrions de tot Catalunya. Serà a Sant Feliu el dilluns 2 de març proper. Paral.lelament hi haurà un gran mercat de productors ecològics km0 de tot Catalunya.
Aquest autor el podeu conèixer també a través del Congrés virtual d’alimentació ecològica km0 i ens explica perquè els llagostins dels supermercats a vegades els manca un ull. Precisament demà fem la presentació d’aquest esdeveniment on line paral.lelament al Ecomercat Món Empordà. Hi haurà una taula rodona sobre alimentació i sostenibilitat amb l’Esther Peñarrubias, traductora del bestseller: “residu zero a casa”, la cuinera km0 Iolanda Bustos i jo mateixa. Ho conduirà la Pilar Sampietro, periodista radiofònica especialitzada en ecologia i  autora del llibre “la Ciutat comestible”.
Aquest congrés que us comento el podrem veure per internet durant 7 dies del 15 al 21 de febrer. Temes que hi ha entra d’altres: llavors ancestrals i bancs de llavors, agricultura i ramaderia respectuosa, fertilitat de la terra, alimentació adequada per una bona fertilitat, alimentació energètica, qualitat dels aliments ecològics, quins són els químics que hi ha als aliments que ens perjudiquen, alimentació adequada per malalts de càncer, alimentació infantil, alimentació en trastorns alimentaris d’ adolescents, alimentació adequada per una bona menstruació, per una bona fertilitat, com menjar eco per 10€ a la setmana en un pis d’estudiants, alimentació ayurvèdica, xinesa, psicopneuroinmunològica, energètica, organització de la cuina, fermentats, aigua, menjadors escolars ecològics, com comprar i a on comprar, restaurants ecològics, restaurants km0, el malbaratament alimentari, sobirania alimentaria, apicultura respectuosa, bany de bosc i com compostar l’orgànic.
Hi ha prop de 40 ponents uns més coneguts altres no tant, hi ha: la Ada Parellada, en Josep Pàmies, Gustavo Duch, la Montse Bradford, la Mª del Mar Jiménez, l’Esteve Mirangels, la Marta León, Berta Cabré, Xavier Uriarte, Xavier Cañellas, Sergio Salgado, Marta Meléndez, Virginia Ruipérez, Odile Fernández, Maria Frigola, Maria Dolores Raigón, Charo Tovar, Nicolás Olea, entre d’altres. Els interessats podeu trobar informació a la web: congresoalimentacionecologica.com

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios