8.2 C
Pals
Dilluns, 27 març 2023
- Publicitat -

El TSJC recolza a Palamós en el conflicte de l’aparcament del barri Es Pla

El propietari demanava una indemnització de 98.000 euros i la desocupació del local.

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Imatge de la Plaça Vila Romà

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va resoldre el judici del solar de la plaça de Vila-romà a favor de l’Ajuntament de Palamós. Segons informa el Diari de Girona, l’antic propietari havia iniciat una demanda contra l’Ajuntament, reclamant que el solar és de la seva propietat i que l’Ajuntament hauria de pagar una indemnització de 98.000 euros.

La sentència presentada pel Tribunal conclou que l’Ajuntament de Palamós no està obligat a iniciar el procés d’expropiació forçosa de l’espai que ocupa l’aparcament.  El jutjat ho va desestimar argumentant, segons informa el Diari de Girona, que hi havia una cessió tàcita del solar, malgrat que aquest no s’hagués inscrit al registre.

D’altra banda, el TSJC sí que va anul·lar la modificació del Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM), que havia promogut l’Ajuntament de Palamós el 2020.

L’espai en conflicte es tracta del Polígon d’Actuació Urbana 23, una àrea delimitada pel carrer de Gaspar Matas, la prolongació del de Zoilo Costart, i la riera de Bell-lloc. El 1989 va començar a expandir-se i va aconseguir 12 parcel·les urbanitzables a canvi de fer les corresponents cessions al municipi. Una d’elles era el solar afectat que, per error, l’Ajuntament mai va arribar a inscriure en el Registre de la Propietat. Després que aquest espai funcionés durant anys, i encara ho fa ara, com a aparcament públic, l’any 2016 es va tramitar el POUM per regularitzar la situació.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Isidre Tenas és l’alcaldable a Palafrugell amb Som Gent de Poble

Tot i el canvi d'alcaldable, Som Gent del Poble ha assegurat que manté la seva identitat
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -