13.8 C
Pals
Dilluns, 4 desembre 2023
- Publicitat -

El Viver i Plataforma d’Empreses Altamar i la Cambra de Comerç Palamós impulsen el primer concurs d’empreses i projectes empresarials

El termini per presentar les candidatures a aquest concurs s’ha obert avui, i les empreses i emprenedors poden inscriure’s fins al 30 de setembre. Els premis s’atorgaran al novembre en el marc de la cinquena edició del Congrés d’Emprenedoria ALTAMAR de Calonge i Sant Antoni. 

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Viver i Plataforma d’Empreses ALTAMAR i la Cambra de Comerç de Palamós han presentat avui la primera edició del concurs d’empreses i projectes empresarials. Aquest nou concurs té per objectiu premiar a les empreses i emprenedors que hagin o estiguin destacant en algun aspecte rellevant empresarial o bé que desenvolupin projectes i iniciatives empresarials viables amb potencial generador de treball, innovadors, en expansió, digitalitzadors i sostenibles, que contribueixin a potenciar el desenvolupament socioeconòmic de les comarques gironines.

A la presentació del concurs hi ha participat l’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, el president de la Cambra de Comerç de Palamós, Pol Fages, i el vicealcalde i regidor de promoció econòmica, Arturo Prades. Soler ha assenyalat que “es tracta d’una iniciativa que donarà un impuls i incentivarà l’activitat empresarial, a l’hora que serà un reconeixement a les empreses que innoven i que contribueixen a la dinamització econòmica de la nostra societat”. El president de la Cambra de Comerç de Palamós, Pol Fages, ha explicat que el concurs “permetrà donar suport a l’emprenedoria i fer créixer l’economia local i el teixit productiu, així com també suposarà un reconeixement a les activitats econòmiques compromeses amb el territori”. Fages ha afegit que “des de la Cambra volem acompanyar i ser els mentors de les empreses i dels nous emprenedors”. Per la seva part, el vicealcalde i regidor de promoció econòmica, Arturo Prades, ha afegit que “aquesta iniciativa s’emmarca en el Congrés d’Emprenedoria i en el Viver d’Empreses ALTAMAR, una plataforma que ha contribuït a crear un nou ecosistema emprenedor al nostre municipi”. Prades ha afegit que “ara que el Congrés d’Emprenedoria arribarà a la cinquena edició pensem que era el moment adequat per afegir un incentiu més per les empreses i els emprenedors”.

El termini per presentar les candidatures a aquest concurs s’ha obert avui, i les empreses i emprenedors poden inscriure’s fins al 30 de setembre. Els premis s’atorgaran al novembre en el marc de la cinquena edició del Congrés d’Emprenedoria ALTAMAR de Calonge i Sant Antoni.

El concurs estableix dues categories: la primera per empreses consolidades amb més d’un any d’activitat, i la segona per a emprenedors o empreses constituïdes amb menys d’un any d’activitat, o una idea de negoci que no estigui constituïda com empresa.

En la primera categoria s’atorgaran 4 premis:
•    Millor empresa digitalitzada
•    Millor empresa en expansió
•    Millor empresa innovadora / tecnificada
•    Millor empresa economia circular

En la segona categoria, la que s’adreça a empreses de nova creació o a projectes empresarials, s’atorgarà el premi Artur Mundet al millor projecte empresarial.

Al concurs poden presentar-se empreses de les comarques de Girona i hauran de fer-ho online . La fase de presentació de candidatures finalitzarà el 30 de setembre i llavors s’obrirà la fase de valoració, amb un jurat format per representants de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, a Cambra de Comerç de Palamós, la Cambra de Comerç de Girona, l’Associació d’empresaris i emprenedors de Girona, la PIMEC, la Universitat de Girona, la Universitat Internacional de Catalunya, Acció – Agència per la Competitivitat de l’Empresa –, la Generalitat de Catalunya i el Banc Sabadell.

En la valoració de les diverses propostes, el jurat tindrà en compte els mèrits exposats, l’originalitat, el grau d’innovació, el component tecnològic de la idea, l’estat de desenvolupament de la idea i la maduresa de la proposta, el coneixement del mercat i l’adequació del producte o servei a les seves necessitats, la viabilitat tècnica i econòmica del projecte, el potencial de creixement, les possibilitats de generar ocupació de qualitat i la sostenibilitat.

Els premis atorgats donaran dret al seu guanyador a exhibir el trofeu en els mitjans de promoció que decideixi l’empresa i a inscriure el text que mencioni el premi obtingut en cada categoria en els mitjans de promoció de l’empresa. En la categoria de Premi Millor projecte empresarial Arturo Mundet, s’abonarà la quantitat de 2.000€ i es realitzarà la cessió gratuïta d’un espai coworking al Viver i Plataforma d’Empreses ALTAMAR de Calonge i Sant Antoni durant un any.

D’entre tots els premiats el Jurat proposarà a un guardonat que participi en un repte per a ser resolt a l’Escola d’Estiu de la UIC (Universitat Internacional de Catalunya) a Calonge i Sant Antoni, juntament amb diferents sessions de mentoring.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Recomanació literària: “Pètals de dia i pètals de nit¨ d’Ada Jiménez i Marta Montañá

Aquesta setmana, la Maria Teresa Calabús, de la Llibreria El Cucut de Torroella de Montgrí, ens recomana aquest llibre...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -