4.4 C
Pals
Dimecres, 27 gener 2021

Elaboraran el mapa de riscos geològics de Palamós a l’Escala

És un document on es representa la perillositat geològica del territori a escala 1:25.000

El més llegit

Palamós revisarà el projecte del camí de ronda després de les crítiques de SOS Costa Brava

Els ecologistes es mostren "satisfets" amb la decisió de modificar el camí de ronda de Palamós i adverteixen que la nova proposta ha de ser "menys artificial"

MAPA: El Baix Empordà no ha recuperat el poder adquisitiu d’abans de la crisi del 2008

El poder adquisitiu de la comarca disminueix un 6,3% respecte al 2007. Això es deu a que, mentre que la mitjana d’ingressos ha augmentat gairebé un 10%, l’índex de preus al consum ho ha fet més, amb un 16%.

Que torni el Tren Petit!

Escolto a Ràdio Capital que reneix el projecte de tren de la Costa Brava, impulsat per l’Associació pel Transport...

Santa Cristina bonificarà un 30% de l’IBI d’aquells qui instal·lin energies renovables

En el cas d'instal·lacions comunitàries es farà una rebaixa del 5% de l'impost a cada veí
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

Representar a escala la perillositat geològica del territori. Aquest és l’objectiu del Mapa per a la prevenció de riscos geològics de l’Institut Cartogràfic de Catalunya. L’organisme el va desenvolupant per zones i ara ha tret a licitació els treballs per elaborar el mapa de cinc noves àrees, entre les quals dues zones del Baix Empordà. Són les zones que l’Institut Cartogràfic de Catalunya anomena Baix Empordà Centre i Baix Empordà Nord. La primera comprèn Palamós i Calella de Palafrugell, mentre que la nord va de Palafrugell a L’Escala, passant per l’Estartit i Cala Montgó. Els treballs, que també inclouen les zones Anoia-Vallès Occidental, Berguedà i La Selva-Osona, estan pressupostats en uns 200.000 euros.

El Mapa per a la prevenció de riscos geològics és un document on es representa la perillositat geològica del territori a escala 1:25.000. El territori es divideix en zones i a cadascuna d’elles s’hi indiquen cinc tipus de riscos. Són els despreniments, esllavissades, fluxos torrencials, allaus i esfondraments. De cascun d’ells es marca també el grau de perillositat, que pot ser baixa, mitjana o alta. Aquest mapa és una eina de suport a la planificació del territori. El contracte que surt a licitació s’allargarà fins a finals d’any, quan els treballs de cartografia hauran d’estar enllestits. Per elaborar el mapa se segueix un procés en diferents etapes. Consta de la recopilació i l’estudi de documentació històrica, l’anàlisi i la interpretació de fotografies aèries de vols antics i recents, el reconeixement de camp i enquestes realitzades a la població.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Tot està per fer

Aquest dissabte passat es va inaugurar l’exposició sobre Josep Pallach “Per l’educació i el compromís social” al Museu del...

Altres notícies