22.4 C
Pals
Diumenge, 1 agost 2021
- Publicitat -

Elaboraran el mapa de riscos geològics de Palamós a l’Escala

És un document on es representa la perillositat geològica del territori a escala 1:25.000

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Representar a escala la perillositat geològica del territori. Aquest és l’objectiu del Mapa per a la prevenció de riscos geològics de l’Institut Cartogràfic de Catalunya. L’organisme el va desenvolupant per zones i ara ha tret a licitació els treballs per elaborar el mapa de cinc noves àrees, entre les quals dues zones del Baix Empordà. Són les zones que l’Institut Cartogràfic de Catalunya anomena Baix Empordà Centre i Baix Empordà Nord. La primera comprèn Palamós i Calella de Palafrugell, mentre que la nord va de Palafrugell a L’Escala, passant per l’Estartit i Cala Montgó. Els treballs, que també inclouen les zones Anoia-Vallès Occidental, Berguedà i La Selva-Osona, estan pressupostats en uns 200.000 euros.

El Mapa per a la prevenció de riscos geològics és un document on es representa la perillositat geològica del territori a escala 1:25.000. El territori es divideix en zones i a cadascuna d’elles s’hi indiquen cinc tipus de riscos. Són els despreniments, esllavissades, fluxos torrencials, allaus i esfondraments. De cascun d’ells es marca també el grau de perillositat, que pot ser baixa, mitjana o alta. Aquest mapa és una eina de suport a la planificació del territori. El contracte que surt a licitació s’allargarà fins a finals d’any, quan els treballs de cartografia hauran d’estar enllestits. Per elaborar el mapa se segueix un procés en diferents etapes. Consta de la recopilació i l’estudi de documentació històrica, l’anàlisi i la interpretació de fotografies aèries de vols antics i recents, el reconeixement de camp i enquestes realitzades a la població.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El nou Llagostera s’estrena contra el Girona a Palamós

El partit serà el primer d'una nova etapa després del canvi de nom del Llagostera i de tornar al camp de Palamós, a més a més s'hi permetrà fins a 2.500 espectadors al camp
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -