33 C
Pals
Divendres, 19 juliol 2024
- Publicitat -

Els alcaldes, expectants davant l’anunci de revisió de nous projectes urbanístics

Ara caldrà esperar a veure com es resolen les incògnites pendents

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Els alcaldes, expectants davant l'anunci de revisió de nous projectes urbanístics
Loading
/

Es va anunciar divendres i ho vam explicar a Ràdio Capital: La Generalitat de Catalunya té previst aprovar el primer trimestre de 2019 un Pla director urbanístic que permetrà revisar quins espais de la Costa Brava es podran urbanitzar.

Els alcaldes del Baix Empordà han rebut la notícia amb optimisme però amb expectació. Consideren que la idea del govern és bona però que cal veure com es trasllada sobre el paper. Per l’alcalde de Torroella, Josep Maria Rufí, servirà per tenir una forma de treballar unitària.

I l’alcalde de Platja d’Aro, Joan Giraut, n’apunta l’aspecte tècnic.

Ara caldrà esperar a veure com es resolen les incògnites pendents.

L’objectiu del govern és revisar el sòl de la Costa Brava que es podria urbanitzar però que encara no s’ha fet. En aquests casos, hi haurà dues opcions: proposaran un desenvolupament més sostenible, o desclassificaran els terrenys, cosa que impedirà qualsevol construcció.

Un altre dels anuncis que s’han fet és que, un cop s’aprovi l’avançament del pla, se suspendran les llicències de construcció en els espais més urgents. Serà de forma temporal, mentre duri la tramitació del Pla. Serà el redactat final del document, després d’un procés que ha de dursr un any, el que determinarà si es concedeixen les llicències.

No s’ha aclarit si els casos d’Aiguafreda, Sa Riera o Cap Roig, que són alguns dels més polèmics al Baix Empordà, es podran veure beneficiats per aquesta revisió i suspensió de les llicències.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Xarxes: Municipis Visitats Catalunya

La Júlia Astals ens ha parlat avui de Municipis Visitats Catalunya una aplicació molt popular on pots indicar els...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -