24.1 C
Pals
Dilluns, 30 novembre 2020

La fundació Humana recull més de 9 tones de tèxtil usat, a Begur

El més llegit

Onze menors denunciats per organitzar una festa a Platja d’Aro

Els onze menors d'edat, d'entre 14 i 17 anys, van obviar la restricció del confinament perimetral municipal en venir des de Palamós

Robatori a la llar d’infants El Tren Petit de la Bisbal d’Empordà

Els lladres han regirat la segona planta i ara la direcció farà inventari per saber què s'han emportat

La velocitat de transmissió del coronavirus evoluciona a la baixa al Baix Empordà

El risc de rebrot de la COVID-19 en el conjunt del Baix Empordà està per sota dels 300 punts....

A la Bisbal d’Empordà, el 60 % dels residus no es reciclen

Cada bisbalenc/a genera una mitjana de 1,4 Kg de residus al dia i en un any la població total...
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Humana Fundación Pueblo para Pueblo, organització que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori més proper, va recollir l’any 2019 un total de 9.246 kg de tèxtil usat a Begur mitjançant la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que els veïns i veïnes van dipositar als diferents contenidors de color verd de la Fundació distribuïts arreu del municipi.

Les més de nou tones recuperades a Begur equivalen a 20.800 peces de roba, la gestió de les quals implica un doble benefici: el primer és ambiental, perquè en redueix la generació de residus i contribueix a la lluita contra el canvi climàtic. En aquest sentit, la reutilització i el reciclatge del tèxtil durant l’any passat van representar un estalvi de 29 tones de CO2 a l’atmosfera.

Mentrestant, el benefici social de les donacions fetes pels begurencs i les begurenques consisteix en la creació de llocs de treball inclusius, estables i de qualitat. I és que Humana genera un lloc de feina indefinit per cada 36.000 kg de tèxtil recollits. D’altra banda, els recursos obtinguts es destinen a projectes socials.

L’Ajuntament aposta per reduir la generació d’impropis

Des del consistori es recorda que el tèxtil usat no correspon, en cap cas, a la fracció de rebuig; i que aquest tipus de residus s’han de dipositar exclusivament en els contenidors específics de color verd habilitats per la Fundació Humana.

Amb aquest senzill gest es garanteix que el tèxtil usat tingui una segona vida i una funció social i es redueix considerablement la xifra d’impropis -els residus dipositats en la fracció que no els correspon-, que provoquen importants costos ambientals i econòmics per a l’Ajuntament i per a tots els veïns i veïnes.

La destinació de la roba usada

Les peces dipositades als contenidors d’Humana a Begur tenen dues destinacions: prop del 90% es tracta a la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge d’arreu del territori. Així, la destinació de les peces tractades és:

. El 52% es prepara per a la reutilització: el 13% es destina a les botigues de moda sostenible d’Humana a Catalunya i el 39% s’exporta, principalment a l’Àfrica, per a ser venut a preus baixos i generar-hi recursos per a la cooperació al desenvolupament.

. El 37% es troba en un estat que no en permet la reutilització i es ven a empreses de reciclatge per a què elaborin altres productes (mantes, aïllants o draps per a la indústria d’automoció).

. El 2% són residus impropis (plàstics, cartrons, altres) que es posa en mans de gestors autoritzats corresponents.

. El 9% s’envia a un centre de tractament de residus per a disposició final: són productes que no es poden reutilitzar, ni reciclar ni valoritzar energèticament.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Novembre s’acomiada amb alguns núvols a primera hora i força sol la resta de jornada

Dilluns amb alguns intervals de núvols matinals i resta de jornada més assolellada. La temperatura mínima ha baixat dels 5ºC aquesta matinada en punts de l'interior del Baix Empordà i la màxima pot arribar fins els 18ºC.

Ningú no és perfecte – 29 novembre 2020

El programa de cinema i sèries amb l'Ignasi Arbat.

Un programa infame – 29 novembre 2020

El programa més infame de Capital.

L’episodi de pluja trenca la sequera de la tardor

Les precipitacions del temporal de llevant han deixat entre 40 i 60 mm al Baix Empordà, i localment s'han acumulat fins a 90 mm a l'interior de la comarca baix empordanesa

Ona Jove – 29 novembre 2020

El programa més random de les ones!

Altres notícies