9.1 C
Pals
Dimarts, 25 Febrer 2020

La fundació Humana recull més de 9 tones de tèxtil usat, a Begur

El més llegit

Costes no pagarà la reparació del passeig marítim a Llafranc si no el redueixen

La reparació del passeig marítim de Llafranc és prioritària per l'Ajuntament de Palafrugell, però des de costes asseguren que no pagaran la reparació si no es redueixen les dimensions

L’ajut de Costes per reparar els danys del Gloria a Calonge, “lluny” de la “inversió necessària”

El consistori calongí va xifrar els desperfectes en 1,5 milions d'euros, i Costes de l'Estat destinarà 250.000 euros pels danys a les comarques gironines

Un detingut per presumpte tràfic de drogues a La Bisbal

Ahir la Policia Local i els Mossos d'Esquadra van escorcollar un bar de la localitat

Presentació del Pla Sectorial d’Enfortiment Comercial Urbà de la Bisbal

Alguns dels assistents a l’acte van mostrar el seu escepticisme respecte a les conclusions del pla encarregat per l’ajuntament a la consultora Procom Retail

Tancats els accessos a la Platja de l’Illa Roja de Begur

Dimecres hi va haver despreniments de roques de grans dimensions
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo, organització que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori més proper, va recollir l’any 2019 un total de 9.246 kg de tèxtil usat a Begur mitjançant la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que els veïns i veïnes van dipositar als diferents contenidors de color verd de la Fundació distribuïts arreu del municipi.

Les més de nou tones recuperades a Begur equivalen a 20.800 peces de roba, la gestió de les quals implica un doble benefici: el primer és ambiental, perquè en redueix la generació de residus i contribueix a la lluita contra el canvi climàtic. En aquest sentit, la reutilització i el reciclatge del tèxtil durant l’any passat van representar un estalvi de 29 tones de CO2 a l’atmosfera.

Mentrestant, el benefici social de les donacions fetes pels begurencs i les begurenques consisteix en la creació de llocs de treball inclusius, estables i de qualitat. I és que Humana genera un lloc de feina indefinit per cada 36.000 kg de tèxtil recollits. D’altra banda, els recursos obtinguts es destinen a projectes socials.

L’Ajuntament aposta per reduir la generació d’impropis

Des del consistori es recorda que el tèxtil usat no correspon, en cap cas, a la fracció de rebuig; i que aquest tipus de residus s’han de dipositar exclusivament en els contenidors específics de color verd habilitats per la Fundació Humana.

Amb aquest senzill gest es garanteix que el tèxtil usat tingui una segona vida i una funció social i es redueix considerablement la xifra d’impropis -els residus dipositats en la fracció que no els correspon-, que provoquen importants costos ambientals i econòmics per a l’Ajuntament i per a tots els veïns i veïnes.

La destinació de la roba usada

Les peces dipositades als contenidors d’Humana a Begur tenen dues destinacions: prop del 90% es tracta a la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge d’arreu del territori. Així, la destinació de les peces tractades és:

. El 52% es prepara per a la reutilització: el 13% es destina a les botigues de moda sostenible d’Humana a Catalunya i el 39% s’exporta, principalment a l’Àfrica, per a ser venut a preus baixos i generar-hi recursos per a la cooperació al desenvolupament.

. El 37% es troba en un estat que no en permet la reutilització i es ven a empreses de reciclatge per a què elaborin altres productes (mantes, aïllants o draps per a la indústria d’automoció).

. El 2% són residus impropis (plàstics, cartrons, altres) que es posa en mans de gestors autoritzats corresponents.

. El 9% s’envia a un centre de tractament de residus per a disposició final: són productes que no es poden reutilitzar, ni reciclar ni valoritzar energèticament.

Últimes notícies

L’ACA invertirà 17 milions d’euros en tot l’eix del Fluvià i del Ter

S'han reunit amb els alcaldes i alcaldesses del Baix Empordà per tractar les conseqüències del temporal, i de fet, ja ha començat els treballs per reparar la mota del Ter a Torroella de Montgrí.

Moren 50 porcs en un accident d’un camió a la Tallada d’Empordà

Els bombers de Catalunya, juntament amb el Grup d’Emergències Veterinàries del Cos, han estat treballant aquest matí en l’accident d’un camió que carregava porcs i en el que 50 d’aquests han perdut la vida.

Pobresa

  No es pas aqueta nit que us podré donar totes les informacions sobre la pobresa que seguim patint en aquest començament de 2020, entre...

Territori i Sostenibilitat posa en marxa les licitacions de les obres dels ponts de Torroella i Verges

Trobada entre el Consell Comarcal del Baix Empordà i Departament de Territori i Sostenibilitat per a fer seguiment del pla de millora de les carreteres del Baix Ter que està desplegant la Generalitat

S’atura No Logo i se suspenen els concerts programats

Fa poc menys d’un mes que veia la llum ‘Sí’, el tema debut de NO LOGO, el nou projecte musical de Kiko Tur, fundador i compositor d’Aspencat. El mateix Kiko Tur ha anunciat avui que suspèn “tots els concerts de NO LOGO previstos per aquest 2020 i posposa el llançament del disc per més endavant”.…

Més notícies