Els bombers alerten contra les negligències i els incendis intencionats

foc al bosc

Les negligències i els focs intencionats són les principals preocupacions dels Bombers a les comarques de Girona. L’estiu ha acabat amb 6,25 hectàrees cremades a la demarcació. A la demarcació, un de cada quatre focs ha estat intencionat, amb especial incidència a les zones de Vilopriu i Fontcoberta. I un de cada tres ha estat fruit d’una negligència.

Entre mitjans de juny i mitjans de setembre, els Bombers han fet gairebé 300 sortides arreu de les comarques gironines per apagar focs, de les quals, més d’un centenar en zona urbana.  Tot i això, han estat de poca extensió. La demarcació tanca l’època de calorades amb només 6,25 hectàrees forestals cremades, una de les xifres més baixes dels darrers anys. Interior remarca la importància de la prevenció al llarg de l’any, amb la revisió de línies elèctriques o de l’estat dels vorals de carreteres i camins. De la seva banda, el cap de la Regió d’Emergències de Girona, Enric Cano, destaca el bon funcionament de les alertes.

Al Baix Empordà, hi ha hagut un total de 76 focs. D’aquests, 18 en vegetació agrícola, 20 en forestal i 27 en zona urbana. A la comarca, destaquen els cinc focs que hi ha hagut a Vilopriu, que se sumen als 25 provocats des de 2010.