15.3 C
Pals
Dimecres, 22 març 2023
- Publicitat -

Els Catarres anuncien el seu retorn, però amb un llibre!

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

“Els Catarres X: Secrets i confessions d’una dècada salvatge” explica deu anys d’anècdotes, secrets i confessions d’Els Catarres sota la mirada de Jordi Basté, en un llibre íntim, sincer i amb documents inèdits -alguns de sonors i gràfics a través de QRs- que promet un viatge a través d’una dècada tan salvatge i tan “catarra” com els propis protagonistes: Èric Vergés, Roser Cruells i Joan Riera.

El llibre recull des de com el 2010 l’Èric i el Joan intenten convèncer la Roser d’unir-se al grup amb els mails originals reproduïts, on es definien com «… folk ballable en català» fins a confessions, ensurts i, es clar, la història dels seus grans èxits. Perquè ara, més d’una dècada després, Els Catarres són al cim de la seva carrera: quatre discos, un EP, un disc d’or, centenars de concerts arreu, premis i, sobretot, el reconeixement del públic.

Els Catarres, amb les seves cançons ultralluminoses, optimistes i ballables, han estat precursors i han obert un camí sense el qual no es pot entendre l’eclosió, la qualitat i l’èxit de la música pop català actual. Van ser el primer grup català de pop festiu que va sonar a les ràdios comercials del país i uns capdavanters en omplir escenaris com ara el Sant Jordi Club de Barcelona. També l’únic grup que, en una acció reivindicativa per a l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (Assac), va decidir fer una gira de deu dies que els va fer omplir de gom a gom les set principals sales de concerts de Barcelona.

Però la història d’Els Catarres és també la història vital d’en Joan, la Roser i l’Èric, tres joves que, de la nit al dia, van ser catapultats a l’èxit per les xarxes socials i que, gràcies a la perseverança, el talent i la inspiració, han aconseguit consolidar-se en el panorama musical. Durant aquest recorregut hi ha hagut de tot, des de desenganys amb la indústria musical i bolos internacionals fins a ensurts, com quan l’amor va posar en perill la continuïtat del grup o l’exercici d’autoestima d’en Joan, que va inspirar la cançó «Jenifer».

El llibre arriba el dijous 21 d’octubre.

L’entrada Els Catarres anuncien el seu retorn, però amb un llibre! ha aparegut primer a Primera Fila.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -