10.5 C
Pals
Dimecres, 13 Novembre 2019

Els CDR ja fan córrer sang

El més llegit

Què han votat els teus veïns a les eleccions generals del 10N?

Tens curiositat per saber si a la teva població la formació política que has votat té molt pes? I a la zona per on vius? Comprova-ho en aquest mapa interactiu de Ràdio Capital de l'Empordà

Un camió s’ensorra al carrer Fàtima de Torroella de Montgrí

Un camió ha quedat atrapat després que la calçada del carrer Fàtima de Torroella de Montgrí cedís al seu pas

El concurs de Gossos d’Atura de Torroella retrà homenatge a Jordi Muxach

Els dies 30 de novembre i 1 de desembre tindrà lloc la Fira de Sant Andreu, en la qual se celebra el concurs de Gossos d'Atura de Torroella de Montgrí

Aprovada la reforma de la Plaça Murada de Palamós

Les obres començaran el 2020 i seran enllestides per Setmana Santa

Gemma Garcia, llibretera de Vitel·la: “L’espai de la Mediterrània ens ofereix la possibilitat de fer molts actes”

L'editora de la Vitel·la, Gemma Garcia, ha explicat al Supermatí de Ràdio Capital de l'Empordà la història darrera la reobertura de la llibreria Mediterrània i quin és el pla de negoci que tenen de cara al nou espai
Avatar
Miquel Curanta
Sóc de Pals.

A l’Estat i la maquinària política, funcionarial, mediàtica i judicial, ja fa temps que li calia una coartada per justificar els delictes de rebel·lió que s’imputen al Govern de la Generalitat que van cessar via 155. Però la realitat s’entossudia a desmentir-los per la via de manifestacions pacífiques, de discursos que apel·len constantment a la no violència i de manifestacions més pròpies de costellada, que no pas d’un moviment que buscava fer una certa revolució.

Només ha fet falta una petita espurna, unes barreres d’autopista aixecades o algun contenidor cremat per un encaputxat sospitosament professional, perquè tota la maquinària que esmentava es posés a treballar per atribuir als CDR la violència que el jutge Llanera necessita per donar suport a la seva causa.

Doncs ja ho tenim. Des de fa dies, piulades, declaracions, imatges, notícies mal intencionades i un llarg etcètera, posen els CDR en el punt de mira.

La política catalana, per veu de Salvador Illa del PSC:

L’empresariat afí, en veu de Josep Bou de l’Associació d’Empresaris Catalunya:

L’inefable Javier Maroto del PP

I publicacions com la d’El Confidencial o La Razón que parlen de la violència a Catalunya i la il·lustren amb fotografies dels atacs de feixistes durant el 9 d’octubre a València.

Doncs bé, finalment, ja ha corregut la sang com a conseqüència de les accions dels CDR. Concretament del CDR Gavarres-Mar. Els fets van passar al passeig del mar a Palamós. Mentre alguns CDR es dedicaven a aixecar barreres o tallar carreteres d’autopista, aquí a l’Empordà vam tirar pel dret i vam anar a buscar sang. Sap greu, perquè quan vam conèixer l’acció patíem pel que podia passar, i finalment les conseqüències de l’acció del CDR van ser molt més grans del que en un principi calia esperar.

Durant tot el diumenge, el CDR Gavarres-Mar va subvertir l’ordre establert fent córrer sang a Palamós. Concretament la del bus del Banc de Sang i Teixits, que es va aturar durant tot el dia i que com a conseqüència de les accions del CDR van aconseguir fins a 106 donacions de sang.

Valdria la pena que tots aquests apocalíptics en prenguin nota, per bé que la sang corcada no és vàlida i per tant no hi tenen massa a fer, però sí que tenen raó en una cosa, almenys en el meu cas: la simple imatge d’una agulla a punt de punxar-me em violenta molt. Ara… no sé jo si aquesta violència podria sustentar un delicte de rebel·lió com el que busquen atribuir al govern cessat d’aquest país.

Últimes notícies

Supermatí – 13-11-2019

Ja pots tornar a escoltar el Supermatí d'avui

Els regals, presents, dons, ofrenes,…

A aquestes altures de l’any, ja fa alguns dies que hi ha les llums de Nadal penjades a més d’un poble, apunt per a...

Matí de cel més tapat i clarianes de tarda amb ambient de tardor freda

Jornada amb més nuvolositat sobretot entre migmatí i migdia. Continuarà l'ambient de tardor freda i el descens del termòmetre s'accentuarà els propers dies.

Jake Bugg estrena ‘Kiss like the sun’

Dos anys després de publicar “Hearts that strain” el britànic Jake Bugg ha compartit una nova cançó ‘Kiss like the sun‘, que sembla que formarà part del seu nou disc d’estudi, del qual de moment se’n coneixen molts pocs detalls. El músic té previst una sèrie de concerts durant la setmana vinent, aixó sí, tots…

Negra Nit – 12 novembre 2019

Nova edició de Negra Nit amb Xavi Puig.

Més notícies