Bon dia! Crec que a la primavera, en una vida anterior, jo deuria ser abella. Em conec la floració de tota la comarca, espero impacient la primera rosella, m’emociono amb les primeres farigoles florides, amb els camps de flor de colza groga que transformen el paisatge empordanès… les primeres flors de saüc… les flors són la promesa d’una nova vida, la natura reneix cada primavera i al Baix Empordà és dels primers llocs on moltes espècies estrenen floració.

A la cuina podem aprofitar les virtuts de moltes flors. Sabors originals i únics carregades de vitamines i aminoàcids i moltes propietats medicinals. Recordeu que la natura ens dona en cada moment el que el nostre organisme necessita. Però sobretot que siguin flors comestibles, assegureu-vos bé!

I si cal, ara que s’acosta Sant Jordi busqueu llibres com el del meu amic Marc Casabosch: Deliciosa Natura; o bé les receptes i flors que publiquen les àvies remeieres de Pedra Tosca; o la guia del recol”lector de la Carme Bosch; o el de la Núria Duran, Plantes Silvestres Comestibles; el Sabor de las Flores de l’Iker Erauzkin; o inclús al Dioscorides Renovado del Pío Font i Quer és una gran obra i guia de plantes. El meu llibre La Millor cuina amb plantes, flors i fruits silvestres ja està exhaurit però si sou usuaris de xarxes socials, sovint ensenyo quines flors i com les podeu cuinar. Que no us faci por! Tenen un gust extraordinari i connectareu amb la natura d’una forma molt més íntima i respectuosa. Despertareu una mirada diferent al vostre paisatge de cada dia. Salut i flors i feliç primavera!