17.8 C
Pals
Divendres, 29 setembre 2023
- Publicitat -

Els experts preveuen que la cocaïna rosa sigui una de les drogues “amb més tendència” en zones d’oci de la Costa Brava

També s'ha detectat un increment de succedanis de l'èxtasi, elaborats amb substàncies poc conegudes

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els experts preveuen que la cocaïna rosa, també anomenada ‘Tusi’, sigui una de les drogues “amb més tendència” a les zones d’oci de la Costa Brava aquest estiu. La coordinadora d’Anàlisi d’Energy Control, Mireia Ventura, explica que fa uns anys que han vist que el seu consum va en augment i, a més, el fet que s’hagi “venut com una droga d’elit” encara li ha donat més popularitat. De fet, el gram de cocaïna rosa va entre els 60 i els 100 euros i Ventura recorda que es tracta d’una barreja de substàncies, entre les quals hi ha la Ketamina, cada vegada més comuna en drogues sintètiques. Des d’Energy Control també alerten que han detectat substàncies que imiten l’èxtasi, que són més barates, però també més desconegudes.

Alcohol, cànnabis, èxtasi i metamfetamines seran, de nou, les drogues més consumides als espais d’oci de la Costa Brava aquest estiu. Amb tot, el fenomen de la cocaïna rosa, coneguda també com a ‘Tusi’ serà una de les tendències. Aquesta substància s’ha convertit en un fenomen els darrers anys i el fet que es vengui com una “droga d’elit” la fa encara més atractiva als consumidors. La responsable d’Anàlisi d’Energy Control, Mireia Ventura, adverteix que es tracta d’una barreja de substàncies entre les quals hi ha la Ketamina.

“La cocaïna rosa és popular perquè, tot i que et genera uns efectes, permet relacionar-se amb certa normalitat. Per això, creiem que serà una de les més populars a les zones d’oci com la Costa Brava o d’altres localitats turístiques aquest estiu”, remarca la responsablñe d’anàlisi d’Energy Control.

Ventura assenyala que la Ketamina no s’utilitza per abaratir el cost de la droga, sinó perquè pugui generar efectes estimulants. De fet, des d’Energy Control alerten que cada vegada hi ha més drogues que la incorporen per tal de fer-la més atractiva. La ketamina genera entre els qui la proven sensació de benestar i al·lucinacions.

També s’ha començat a detectar l’òxid nitrós en algunes substàncies, fet que fa preveure que sigui un element habitual entre les drogues aquest estiu. Ventura, però, adverteix que el que més s’estan trobant son els succedanis de l’èxtasi, que es venen a un preu més barat i produeixen exemples similars.

El principal problema, però, és que es tracta de substàncies que no estan fiscalitzades i, per tant que no saben què contenen. “No les coneixem i només sabem que tenen efectes euforitzants, similars als de l’èxtasi”, assenyala Ventura.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Bizarrap/Bizapop anuncia la sessió 57 en un extens vídeo

Aquesta mateixa setmana Bizarrap canviava el seu nom d’Instagram pel de Bizapop, fet que feia entreveure que ben aviat arribaria una nova cançó, que semblava que podria ser amb algun/a artista pop. Ara s’ha confirmat que el 4 d’octubre arribarà la sessió 57, tot i que de moment es manté el misteri de qui serà
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -