24.1 C
Pals
Dimarts, 24 novembre 2020

Els increïbles 2

El més llegit

Desapareix un quilo de cocaïna de la comissaria dels Mossos de Sant Feliu de Guíxols

La droga estava dipositada en una caixa forta tancada amb clau i hi tenen accés policies de la comissaria

Alerten que el confinament genera més habitatges turístics al Baix Empordà i menys pels joves

El consell comarcal alerta que la proliferació d'habitatges turístics al Baix Empordà es tracta d'un problema "important" i reconeix que cal parlar amb els propietaris

Què pots fer en el primer tram de desescalada?

Torna la cultura, les activitats extraescolars i podem tornar a seure a les taules dels restaurants.

La Policia redueix a Palafrugell un home que s’havia atrinxerat amb armes

Fins al lloc dels fets s’hi ha acostat dues patrulles de Policia Local, una ambulància medicalitzada del SEM i posteriorment dues dotacions de Mossos d'Esquadra
Ignasi Arbat
Ignasi Arbathttp://www.ningunoesperfecte.cat/
Presentador i director del programa "Ningú no és perfecte"
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -
Estrenada el 2004, Els increïbles és encara una de les millors pel·lícules d’animació de Pixar. La pel·lícula barrejava amb èxit cinema superheroic i d’espies amb una dinàmica familiar molt realista. Tot això, en un moment en què les pel·lícules de superherois començaven a posar-se de moda gràcies als X-Men de Bryan Singer i l’Spider-Man de Sam Raimi.
Si una cosa bona mostrava Els increïbles era com s’havia de fer una bona pel·lícula dels 4 Fantàstics. Curiosament, un any després, s’estrenaria l’adaptació cinematogràfica d’aquests personatges i quedava clar que els seus responsables no van aprofitar res de la pel·lícula de Brad Bird. Quan va agafar Els increïbles, Bird venia de dirigir aquesta obra mestra de l’animació que va ser El gigante de hierro, convertida ara en una pel·lícula de culte i reivindicada a Ready Player One. Bird va pujar graons dins de Pixar, després d’aquest èxit de crítica i públic, i posteriorment li van encarregar la direcció Ratatouille. Bird va acabar sortint de Pixar perquè volia fer un salt en la direcció d’imatge real, ho va fer a Misión Imposible: Protocolo Fantasma. L’ensopegada gran li va arribar amb Tomorrowland: El mundo del mañana, una pel·lícula molt infravalorada. Així que quan li van oferir tornar a Els increïbles, no va dubtar-ho, ja que tenia assimilat que no tornaria a aquell univers si no era per fer una pel·lícula que millorés l’original. Al final ho ha aconseguit? Això no deixa de ser molt subjectiu, però pel meu criteri sí, ja que aquesta segona entrega es construeix en la base de la primera i la fa créixer en tots els aspectes. Veig Els increïbles 2 com una pel·lícula més madura. 
La història gira al voltant d’Elastic Girl, que és l’escollida per un empresari per ajudar a millorar l’imatge dels superherois en la societat. El seu marit, Míster Increïble, assumeix en solitari la feina de cuidar la mainada: l’adolescent Violet, el nen Dash i el bebè Jack-Jack, que ha començat a descobrir els seus poders. Quan aparegui el malvat Rapta-Pantalles i posi a Elestic Girl en una situació compromesa, la família haurà de tornar-se a unir per superar el mal. 
En els temps del Me too i l’empoderament, Els increïbles 2 esdevé una eina més per presentar-nos a una Elastic Girl més poderosa que mai que resolt les situacions heroiques, mentre que Mr. Increïble ha de fer les tasques domèstiques i cuidar de la mainada. L’heroi es veurà desbordat en més d’una ocasió per l’esgotament que significa cuidar un bebè, ajudar a fer els deures als seus fills i intentar relacionar-se amb una adolescent amb les hormones alterades. La pel·lícula tampoc oculta missatges importants sobre l’educació dels fills. 
Un dels personatges més ben aprofitats de la pel·lícula és Jack-Jack, ja sap treure-li profit a un bebè i no tenir-lo de fons. Jack-Jack veurà com els seus poders es manifesten de manera aleatòria i diferent. Si els poders de la família no deixen de ser una metàfora sobre com se senten per dins, tal com veiem a la primera, amb Jack-Jack passa igualment el mateix. També ens alegrem del retorn d’un dels millors personatges de la primera pel·lícula, Edna Moda, que aquí, tot i manifestar-se novament freda, estableix una tendra i inesperada relació amb Jack-Jack. 
L’animació una vegada més és espectacular o increïble, com preferiu. A més s’atreveix amb unes escenes d’acció com la de la persecució amb moto per aturat el monoraïl, dignes del millor cinema superheroic, que ens recorden a Misión imposible i Spider-Man 2. L’estètica manté el disseny retrofuturista, amb elements de ciència-ficció en la tecnologia i estètics de l’Amèrica dels anys 50, tal com ens mostrava la primera.
Els increïbles 2 és una pel·lícula d’animació més adulta i no és recomanable per menors de 7 anys perquè s’avorriran. Com sempre, Pixar cuida la doble lectura, la dels adults i la dels més petits, però aquí abunden uns meravellosos diàlegs i un treball impressionant de creixement de personatges. 
Michael Giacchino broda novament la banda sonora i fa un meravellós treball continuista.
Podem dormir tranquils perquè Els increïbles 2 està a l’altura de la primera i ens dóna tot allò que volem i esperem d’una pel·lícula de Pixar: personatges, acció, emoció i entreteniment.
Podeu escoltar el nostre Summer Edition sobre la pel·lícula en aquest podcast: https://www.ivoox.com/27721785.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Palamós crea un nou Servei d’assessorament legal especialitzat per lluitar contra la violència envers les dones

Aquest servei comptarà amb una atenció especialitzada, gratuïta i confidencial, esdevenint un punt de referència per a totes les dones de Palamós que necessitin aquest tipus de suport mitjançant el qual es pugui abordar aquestes situacions de manera integral.

Diversos pobles de l’Empordà s’uneixen per organitzar activitats online per a joves

Pals, Albons, Forallac, Mont-ras, la Tallada d'Empordà i Vall-llobrega han unit esforços per organitzar de manera conjunta diferents activitats adreçades a nois i noies...

Desenes de sancions a Palafrugell per saltar-se les restriccions i el toc de queda

La Policia de Palafrugell ha posat desenes de denúncies per saltar-se el toc de queda, per reunir-se més de 6 o per no dur mascareta

Més de 400 hectàrees de fanerògames marines al litoral del Baix Empordà

El Departament d’Agricultura ha tornat a actualitzar el seu coneixement dels fons marins.  En les 1.200 hectàrees del litoral del Baix Empordà han localitzat,...

Palamós organitza la ja coneguda campanya “Al Mercat, Zero plàstic!, et sumes al repte?”

Palamós impulsa un any més la campanya “Al Mercat, Zero plàstic!, et sumes al repte?", organitzada per les àrees municipals de Promoció Econòmica i...

Altres notícies