Aquest matí, l’entrada als jutjats de Sant Feliu de Guíxols estava bloquejada per una muntanya de fems, tal com ha informat el Diari de Girona. El motiu: una protesta del Comitè en Defensa de la República en contra la justícia espanyola.

Es tracta d’una reivindicació descentralitzada, que s’ha desenvolupat a altres municipis del territori català: Figueres, Santa Coloma de Farners, Granollers, Manresa, Gandesa i Solsona. Doncs, els membres del CDR, han optat per penjar a la xarxa fotografies del resultat.

A Twitter doncs, s’han vist imatges de les portes de les institucions amb fems, bosses d’escombraries, cartells i pancartes. La majoria acompanyades de textos en contra del sistema jurídic espanyol. Ressalta, l’eslògan de la protesta “Quina merda de justícia” però també, altres missatges com “A què fa olor la justícia espanyola?” o simplement emoticones de caques.

Aquesta acció sorpresa és una reacció davant les actuacions de la justícia espanyola per part dels CDR. Qui als seus perfils en les xarxes socials han concretat algunes mesures amb les que estan en desacord. Per exemple, denuncien les sentències de les hipoteques, els desnonaments, la penalització a la llibertat d’expressió o la persecució de l’independentisme, entre d’altres.