Personalitza les Preferències de Consentiment

Utilitzem cookies per ajudar-te a navegar eficientment i realitzar certes funcions. Trobaràs informació detallada sobre totes les cookies en cada categoria de consentiment a continuació.

Les cookies que es classifiquen com a "Necessàries" s'emmagatzemen al teu navegador ja que són essencials per habilitar les funcionalitats bàsiques del lloc.

També utilitzem cookies de tercers que ens ajuden a analitzar com utilitzes aquest lloc web, emmagatzemar les teves preferències i proporcionar el contingut i els anuncis rellevants per a tu. Aquestes cookies només s'emmagatzemaran al teu navegador amb el teu consentiment previ.

Pots triar activar o desactivar algunes o totes aquestes cookies, però desactivar algunes d'elles pot afectar la teva experiència de navegació.

Sempre actiu

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No hi ha cookies per mostrar

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No hi ha cookies per mostrar

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No hi ha cookies per mostrar

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No hi ha cookies per mostrar

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No hi ha cookies per mostrar

17 C
Pals
Diumenge, 18 maig 2025
- Publicitat -

Els pescadors de Palamós milloren la qualitat de la tonyina amb el mètode IKE JIME

La tècnica japonesa permet oferir una tonyina de màxima qualitat i revaloritzar les captures

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Els pescadors de Palamós han començat a utilitzar el mètode japonès IKE JIME per capturar tonyina vermella, un sistema que garanteix una mort ràpida i indolora. Aquest procés, que ja s’aplica en altres sectors com el boví i el porcí, s’ha adaptat a la pesca per millorar la qualitat de la carn, reduint el patiment de l’animal.

La tècnica consisteix a atordir el peix amb un sistema elèctric, dessagnar-lo i eviscerar-lo ràpidament. Després, es manté en gel per evitar l’acumulació d’àcid làctic, fet que millora el gust i allarga la durabilitat del producte. Això dona com a resultat una tonyina de color més rosat i textura més suau, indicadors d’una carn d’alta qualitat.

Miquel Mir, president de l’Organització de Productors Pesquers (OPP) de Palamós, destaca que aquest mètode no només revaloritza la tonyina, sinó que també assegura la sostenibilitat gràcies a les quotes de captura que limiten la pesca. Això permet mantenir els estocs de tonyina en bones condicions, garantint un producte de qualitat per als consumidors. El president afegeix que Palamós ha estat el primer port en implementar aquesta tècnica i que ha aconseguit un augment del 60 % del preu.

Reproductor d'àudio

L’aplicació del mètode IKE JIME no només beneficia els pescadors augmentant el valor de les seves captures, sinó que també respon a les demandes del mercat per productes que respectin el benestar animal i el medi ambient. Els consumidors cada cop valoren més aquest tipus de pràctiques sostenibles.

Amb aquesta aposta, l’OPP de Palamós referma el seu compromís amb la qualitat i la sostenibilitat, oferint un producte que combina tecnologia, respecte pel medi ambient i un alt valor econòmic per als pescadors locals.

- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies