7.3 C
Pals
Dijous, 28 gener 2021

Els pescadors gironins perden més de 3 milions per la pandèmia del coronavirus

La recaptació en primera venda a les llotges pesqueres catalanes en el període comprès entre el 13 de març i el 16 de maig de 2020 ha estat un 50% inferior a la mitjana de l’obtinguda en el mateix període dels 3 anys anteriors

El més llegit

Brot de COVID-19 a l’Ajuntament de Calonge: cinc positius a l’àrea de Cultura

L'Ajuntament ha assegurat que el brot està "del tot controlat" i l'atribueixen "especialment com a conseqüència de la tornada de les vacances de Nadal".

Monells, escenari d’una nova sèrie original de Netflix

Durant aquests darrers dies Monells ha estat escenari d'una nova producció original de Netflix. Es tracta del rodatge de 'Los herederos de la Tierra', la continuació de l'èxit 'La catedral del mar', que es va començar a gravar a Barcelona ja fa un parell de mesos. 

La Junta Electoral ordena retirar la pancarta de ‘Llibertat presos polítics’ de la façana de l’Ajuntament de Palamós

La Junta Electoral de Zona de la Bisbal d'Empordà ha ordenat retirar les pancartes, llaços, estelades i "altres símbols partidistes" de l'Ajuntament de Palamós.

Calonge impulsa les obres al Castell de Calonge, el Cercle Calongí i l’avinguda de Catalunya

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni impulsa tres projectes d'obres al municipi: les reformes al Castell de Calonge i al Cercle Calongí, i la urbanització de l'avinguda de Catalunya de Sant Antoni.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

Els pescadors de les comarques gironines, entre elles el Baix Empordà, han perdut 3.248.270 euros durant la pandèmia del coronavirus. En només dos mesos la recaptació en primera venda ha estat del 50% en comparació a la mitjana dels tres últims anys.

A Catalunya, les pèrdues per les flotes pesqueres arriba als 9.205.979,85 euros, una xifra que simbolitza la pèrdua de 14.801 euros per cada embarcació pesquera. De fet, la flota d’arrossegament català ha arribat a deixar d’ingressar més de cinc milions d’euros. De fet, a Palamós, la flota d’arrossegament va tornar a la feina a finals d’abril amb una tornada acceptable.

Tot i que en el segon mes de confinament, en disposar d’elements de protecció i en consonància amb les fases de desconfinament, pràcticament la totalitat de la flota pesquera catalana s’ha reincorporat a l’activitat pesquera, el tancament majoritari del sector de la restauració continua afectant la demanda i la consegüent caiguda dels preus de primera venda, malgrat que menys marcada que en el primer mes.

De fet, de cara a impulsar el sector, el Departament d’Agricultura està treballant perquè s’habilitin ajudes per pal·liar les pèrdues econòmiques del sector. Fins ara, ja s’han aprovat ajudes FEMP al sector pesquer per a l’adquisició de sistemes de protecció individual, etc., i es preveu convocar nous ajuts per compensar la paralització temporal de la flota pesquera per causa de la COVID-19. A més, s’han endegat campanyes de promoció del consum dels productes pesquers de proximitat “Peix de llotja” per afavorir el consum preferent dels productes catalans.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Altres notícies