24.1 C
Pals
Diumenge, 27 setembre 2020

En 7 setmanes, l’Hospital de Palamós ha cobert un 30% de l’activitat anual regular

Els casos atesos han estat de situacions d’alt risc i urgents i s’han reduït les visites per a casos no urgents.

El més llegit

Detingut un home a Begur per serrar una tanca que el molestava

Es tracta d'una barra per impedir el pas dels vehicles al bosc amb runes del costat i prevenir incendis.

La Bisbal sancionarà els vehicles que accedeixin al nucli antic de la Bisbal sense autorització

A partir del proper dimecres 30 de setembre s’activarà el nou sistema de control de pas de vehicles al nucli antic de la Bisbal.

Palafrugell posa espais a disposició de Salut per fer-hi cribratges massius

L'alcalde del municipi, Josep Piferrer, ho va explicar ahir en una entrevista al Supermatí de Ràdio Capital.

Torroella de Montgrí rep una subvenció de més de 600.000 euros per reparar la potabilitzadora afectada pel Gloria

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha concedit una subvenció de 621.232,44€ a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per destinar a la reparació de les instal·lacions de la potabilitzadora municipal i de la xarxa d’abastament en alta que van quedar greument afectades pel temporal Gloria.
- Publicitat -

L’activitat de servei durant les últimes set setmanes a l’Hospital de Palamós ha suposat un 30% de l’activitat d’altres anys. Això han estat 2.326 visites. Els casos atesos han estat de situacions d’alt risc i urgents i s’han reduït les visites per a casos no urgents. L’afluència diària al servei ha estat d’una mitjana de 54 visites, amb pics de fins a 91 visites.

Una de cada quatre visites tenien relació amb COVID (585) i d’aquestes un 33% han hagut d’ingressar a l’Hospital de Palamós. El 80% d’aquests ingressos presentaven pneumònia, que és la principal complicació de la infecció per COVID.

Mesures organitzatives i nous circuits.
Per tal de minimitzar el risc de contagi dels pacients en el servei d’urgències, s’ha treballat en quatre eixos:

  • Conjuntament amb atenció primària, per tal que a urgències s’hi adrecin només aquells casos greus i de risc vital. Per això demanem a la ciutadania que davant de qualsevol dubte, s’adrecin primer al seu CAP via telefònica o presencial, si calgués.
  • Conjuntament amb els altres serveis de l’hospital, per tal de reduir el màxim el temps d’espera per a l’ingrés hospitalari o l’alta, segons la situació de cada pacient.
  • Divisió del servei en diferents zones en funció del si el pacient és sospitós o no de COVID.
  • Utilització de forma adequada dels equips de protecció individual (EPIS) per part dels professionals en aquells sospitosos de COVID que s’han d’aïllar, amb tot el que això implica d’esforç dels professionals i de temps en l’atenció al pacient.

En aquest sentit i per evitar el contagi tant del pacient com dels familiars, no es permeten acompanyants a urgències, excepte casos excepcionals. Tothom qui entra al servei ha d’anar amb mascareta quirúrgica.

Què ens espera d’ara endavant?
El futur immediat no el coneixem realment, però ja s’estan rebent més urgències no relacionades amb la patologia COVID. Per tant, la tornada a la normalitat passa per una convivència de l’atenció sanitària a pacients COVID i pacients amb d’altres patologies.

És per això que es mantindran els dos circuits diferenciats, l’ús d’EPIS per part del professional, tot i que alenteixi l’atenció a cada persona usuària; i l’ús de mascaretes per a tothom qui visiti urgències.

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Demanen 14 anys de presó per a l’acusat de matar el germà amb una crossa a Palafrugell

La fiscalia l'acusa d'homicidi amb les agreujants d'abús de superioritat i parentiu. L'acusat és un vell conegut de la justícia i acumula diverses sentències condemnatòries

Primera Llista – 26 setembre 2020

El repàs musical a tot allò que ha marcat la setmana.

Les orquestres preveuen “un hivern molt dur” amb la incertesa de quines mesures sanitàries s’adoptaran

Les orquestres musicals es preparen per "un hivern molt dur" tal com ha anunciat el líder de Diversiones, Albert Fort.

Torroella de Montgrí rep una subvenció de més de 600.000 euros per reparar la potabilitzadora afectada pel Gloria

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha concedit una subvenció de 621.232,44€ a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per destinar a la reparació de les instal·lacions de la potabilitzadora municipal i de la xarxa d’abastament en alta que van quedar greument afectades pel temporal Gloria.

Tret de sortida al 6è Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava

El municipi escalfa motors abans d’una de les trobades culturals més esperades de l’any: la sisena edició del Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava.

Altres notícies