17 C
Pals
Dissabte, 1 octubre 2022
- Publicitat -

En 7 setmanes, l’Hospital de Palamós ha cobert un 30% de l’activitat anual regular

Els casos atesos han estat de situacions d’alt risc i urgents i s’han reduït les visites per a casos no urgents.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’activitat de servei durant les últimes set setmanes a l’Hospital de Palamós ha suposat un 30% de l’activitat d’altres anys. Això han estat 2.326 visites. Els casos atesos han estat de situacions d’alt risc i urgents i s’han reduït les visites per a casos no urgents. L’afluència diària al servei ha estat d’una mitjana de 54 visites, amb pics de fins a 91 visites.

Una de cada quatre visites tenien relació amb COVID (585) i d’aquestes un 33% han hagut d’ingressar a l’Hospital de Palamós. El 80% d’aquests ingressos presentaven pneumònia, que és la principal complicació de la infecció per COVID.

Mesures organitzatives i nous circuits.
Per tal de minimitzar el risc de contagi dels pacients en el servei d’urgències, s’ha treballat en quatre eixos:

  • Conjuntament amb atenció primària, per tal que a urgències s’hi adrecin només aquells casos greus i de risc vital. Per això demanem a la ciutadania que davant de qualsevol dubte, s’adrecin primer al seu CAP via telefònica o presencial, si calgués.
  • Conjuntament amb els altres serveis de l’hospital, per tal de reduir el màxim el temps d’espera per a l’ingrés hospitalari o l’alta, segons la situació de cada pacient.
  • Divisió del servei en diferents zones en funció del si el pacient és sospitós o no de COVID.
  • Utilització de forma adequada dels equips de protecció individual (EPIS) per part dels professionals en aquells sospitosos de COVID que s’han d’aïllar, amb tot el que això implica d’esforç dels professionals i de temps en l’atenció al pacient.

En aquest sentit i per evitar el contagi tant del pacient com dels familiars, no es permeten acompanyants a urgències, excepte casos excepcionals. Tothom qui entra al servei ha d’anar amb mascareta quirúrgica.

Què ens espera d’ara endavant?
El futur immediat no el coneixem realment, però ja s’estan rebent més urgències no relacionades amb la patologia COVID. Per tant, la tornada a la normalitat passa per una convivència de l’atenció sanitària a pacients COVID i pacients amb d’altres patologies.

És per això que es mantindran els dos circuits diferenciats, l’ús d’EPIS per part del professional, tot i que alenteixi l’atenció a cada persona usuària; i l’ús de mascaretes per a tothom qui visiti urgències.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Aquest diumenge el Grup de Natura Sterna celebra el Dia Mundial dels Ocells a Castell-Platja d’Aro

L’alliberament d’un rapinyaire recuperat al Centre de Fauna dels Aiguamolls de l’Empordà per part dels Agents Rurals completarà un matí ple d’activitats, amb exposicions, tallers, visites guiades i una mostra d’anellament científic d’ocells
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -