Personalitza les Preferències de Consentiment

Utilitzem cookies per ajudar-te a navegar eficientment i realitzar certes funcions. Trobaràs informació detallada sobre totes les cookies en cada categoria de consentiment a continuació.

Les cookies que es classifiquen com a "Necessàries" s'emmagatzemen al teu navegador ja que són essencials per habilitar les funcionalitats bàsiques del lloc.

També utilitzem cookies de tercers que ens ajuden a analitzar com utilitzes aquest lloc web, emmagatzemar les teves preferències i proporcionar el contingut i els anuncis rellevants per a tu. Aquestes cookies només s'emmagatzemaran al teu navegador amb el teu consentiment previ.

Pots triar activar o desactivar algunes o totes aquestes cookies, però desactivar algunes d'elles pot afectar la teva experiència de navegació.

Sempre actiu

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No hi ha cookies per mostrar

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No hi ha cookies per mostrar

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No hi ha cookies per mostrar

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No hi ha cookies per mostrar

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No hi ha cookies per mostrar

21.2 C
Pals
Diumenge, 1 juny 2025
- Publicitat -

En marxa la 25ª Promoció Gastronòmica de Pals i la cuina de l’arròs

Pals ha donat el tret de sortida a la 25ª edició de la campanya gastronòmica i cuina de l'arròs, una iniciativa que manté des de fa anys i que vol promoure i potenciar l'arròs com a producte local de primera qualitat.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
En marxa la 25ª Promoció Gastronòmica de Pals i la cuina de l'arròs
Loading
/

El 1994 va iniciar una campanya de promoció gastronòmica de Pals i el seu producte estrella, l’arròs. 25 anys més tard, l’Ajuntament i les entitats que hi participen estan d’enhorabona; el projecte es manté i és un èxit. Enguany celebren la xifra rodona dels 25 i la iniciativa cada cop té més impacte dins la gastronomia i cultura del poble de Pals, reforçant la cuina de l’arròs com a producte local de primera qualitat. La campanya durarà fins al 13 de maig i comptarà amb la participació de 16 restaurants que prepararan diversos menús amb l’arròs de Pals com a plat principal. A més, el 9 de juny se celebrarà la plantada, un èxit en anteriors edicions.

Previ a l’acte de presentació, l’organització ha aprofitat per fer un petit tour informatiu pel Molí de Pals; reconvertit en un museu demostratiu de com es treballa el producte local i quins són els passos a seguir per tractar-lo.

La presentació, duta a terme enmig dels arrossars per impregnar de l’ambient arrosser, ha comptat amb la participació de l’alcalde del municipi, Sergi Brull; el propietari de La Costa Beach & Golf Resort, Baltasar Perera; Albert Grassot, de l’Arròs L’Estany de Pals, i Josep Grassot, del Molí de Pals, qui ha explicat el paper que en què es diferencia l’arròs de Pals d’altres arrossos: “La climatologia del Baix Empordà és molt important juntament amb l’aigua del Ter, però el que realment el fa diferent és la tardança en la recollida”.

Reproductor d'àudio

Albert Grassot ha celebrat l’èxit de la iniciativa: “El projecte ja està més que consolidat. La campanya no s’acabarà perquè no té fi, així que tindrem promoció gastrònomica de l’arròs durant uns quants anys”. Grassot també ha comparat Pals amb el seu producte estrella: “L’arròs serveix per tot: és un producte de primera necessitat que et cura un mal de panxa, però també és un plat de festa, de diumenge. Doncs Pals és això”.

Reproductor d'àudio

Finalment, l’alcalde Sergi Brull ha agraït a totes les entitats que hi participen la seva dedicació. “Quan tens un producte de primera qualitat, li dónes un tracte mínim i a més li sumes l’enginy del sector de la restauració el resultat té un potencial extraordinari”, ha afegit l’alcalde. Brull ha tancat l’acte fent un reconeixement a la feina dels restaurants i molins durant aquests anys i ha augurat uns possibles 25 anys més de Promoció Gastronòmica de Pals.

Reproductor d'àudio

 

- Publicitat -
- Publicitat -

En Quimi Portet i l’í-taca o quan un artista i un festival connecten amb el territori

Quimi Portet ha omplert la plaça d’Ullastret en el marc del Festival Í-taca, oferint un concert que va més enllà de la música. Amb ironia i proximitat, ha connectat amb un públic divers, i entregat demostrant el valor de portar la cultura popular als pobles. Una nit que reivindica el paper essencial d’artistes i festivals compromesos amb el territori.

Altres notícies