19.3 C
Pals
Divendres, 29 setembre 2023
- Publicitat -

Enric Frigola: “La Cantadeta té com a missió que l’havanera sigui coneguda entre els joves”

La Fundació Ernest Morató ha posat en marxa una nova edició de la Cantadeta, ‘Vora la mar si passeja un avi a l’Auditori de Girona. En aquesta ocasió, seran més de 500 alumnes els que cantaran havaneres amb el grup Peix Fregit. Per donar-nos alguns detalls més, ens visita el president de la Fundació, l’Enric Frigola.

El president explica que l’any passat va ser el primer cop que es va fer i va ser “una experiència inèdita en la història perquè mai ningú s’havia atrevit a agrupar tants nens i nenes per cantar havaneres”. Però, l’any passat gairebé la meitat de les escoles inscrites no van poder actuar, ja que “l’auditori de Girona no dona per més”. Per això, aquest any la Cantadeta es divideix en dues parts d’aproximadament 250-260 infants en cadascun dels dos passis amb alumnes de diferents punts de les comarques gironines. El primer a les 12 del migdia i el segon a les 6 de la tarda.

El títol de la Cantadeta és el mateix que l’any passat, ‘Vora la mar s’hi passeja un avi’, però Frigola comenta que el que canvia són els infants que canten i el públic que vagi a veure l’espectacle perquè “encara que hi hagi escoles que repeteixin, el que no repeteixen són els alumnes”. També, ha explicat el procés que han seguit per preparar el concert.

L’entrevistat ho resumeix com una iniciativa complexa, però que sobretot el que tenen “és moltes ganes que els nanos aprenguin havaneres” per poder donar a conèixer aquest gènere tradicional. De fet, l’objectiu principal que persegueix aquest espectacle és fer l’havanera coneguda entre els joves. A més, com afirma el president, un 30% de participants són infants de procedència no catalana, entre els quals hi ha nenes i nens de 30 països diferents. Per tant, també és una manera de fer que “aquestes persones s’integrin o participin o visquin com és la cultura popular catalana”.

Finalment, Enric Frigola acaba l’entrevista detallant com comprar les entrades en el cas que es vulgui assistir a la Cantadeta, només cal entrar a la pàgina web de l’Auditori.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios