20.6 C
Pals
Divendres, 29 setembre 2023
- Publicitat -

Xavier Albertí: “El repte de la DO Empordà era anar entrant amb més força a Barcelona i sembla que aquest any això s’ha complert”

La D.O. Empordà ha anunciat que per primer cop ha superat els 6 milions d’ampolles venudes en un any, un 3% més que l’any 2021. Aquest creixement mostra l’aposta que fan els consumidors per la D.O. que engloba les comarques de l’Alt i el Baix Empordà. Per parlar-nos una mica més d’aquest rècord, parlem amb el president de la D.O. Empordà, Xavier Albertí.

El president comenta que el creixement moderat, però que s’ha sigut sostingut des de fa molts anys, menys el temps que hi va haver la pandèmia de la Covid-19. També, és gràcies a la bona implantació que han tingut fora de la demarcació de Girona, ja que s’han concentrat en poder expandir-se a la resta de Catalunya. Sobretot, el seu repte era “anar entrant amb més força a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i sembla que aquest any això s’ha complert”. Tanmateix, no ha augmentat la venda a l’exterior, com en llocs com els Estats Units, i Albertí explica les causes.

D’altra banda, sí que tenen dades de la classe de vins més venuts, “en general, la tendència més a llarg termini és un creixement molt evident dels blancs”. De fet, es replanten més varietats de vinyes blanques per la seva demanda. Tot i això, el president afirma que el creixement de negres i blancs ha sigut bastant equiparable en el darrer any. A continuació, hem conversat sobre la campanya que tenen en marxa des de la DO per continuar promocionant i pujant els percentatges de venda dels vins.

Un altre tema destacat en l’entrevista, ha sigut l’afectació de la situació de sequera del territori català a la producció de raïm. Albertí comenta que és un tema preocupant i que de moment “aquest any ha començat molt malament”, ja que les pluges del mes de maig no han sigut intenses en l’àmbit de l’Empordà. Tal com diu, la sequera no és bona pel raïm, però “en termes relatius és molt millor que no pas l’excés de pluja, que això és evident, que porta malures”.

Finalment, s’ha comentat la participació del DO a la Fira Tocs de Vi de l’Empordà de Girona, on hi ha “uns quants cellers que presenten els seus vins específics”. Un espai que el convidat resumeix com un lloc a l’aire lliure, on es pot gaudir del vi de l’Empordà, Girona i de l’entorn.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios