Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat avui a Fornells (Begur) les accions parlamentàries que durà a terme per rebutjar i demanar explicacions sobre la concessió de llicències per pescar corall vermell a la Costa Brava.

Els republicans demanaran la compareixença de la vicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaría al Congrés per tal que doni explicacions sobre l’afer, ja que, segons asseguren, els permisos per pescar corall contravenen “informes d’experts internacionals”.

També promouran una moció de rebuig als ajuntaments, on esperen que obtenir el suport d’altres partits.

A l’acte de Fornells hi han participat alcaldes i regidors republicans del litoral gironí i del Maresme. Hi havia l’alcalde de Begur, Joan Loureiro, el de Palafrugell, Josep Piferrer, el de Palamós, Lluís Puig, o el de Torroella, Josep Maria Rufí.

Ha obert els parlaments Joan Loureiro:

Les actuacions que duran a terme els republicans seran eminentment parlamentàries i, de moment, no optaran per la via de la justícia. Elisenda Pérez, senadora republicana ha assegurat donaran suport a “les iniciatives d’entitats”.

Pérez ha explicat que han registrat preguntes al govern espanyol perquè expliqui per què s’han concedit les llicències, i justificava així la petició de compareixença de la vicepresidenta.

A més, han registrar una esmena als pressupostos generals de l’estat que permetria que les comunitats autònomes tinguin la última paraula en la concessió d’aquestes llicències.

Per la seva banda, la diputada al Parlament de Catalunya Mònica Palacín expressava que és necessari formar govern per “treballar des de la comissió de medi ambient”.