8.1 C
Pals
Diumenge, 4 desembre 2022
- Publicitat -

ERC guanyaria les municipals a Palafrugell, segons el sondeig de la ràdio local

El sondeig destaca una victòria ajustada d'ERC per sobre dels socialistes però també un 58% dels enquestats amb indicis d'indecisió, abstenció o vot en blanc

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El partit polític d’Esquerra Republicana de Catalunya, encapçalat per Josep Piferrer, guanyaria les eleccions municipals 2019 a Palafrugell. El resultat surt d’un sondeig que ha fet Ràdio Palafrugell i ha fet públic aquest dilluns, pocs dies abans de les eleccions municipals.

D’unes dades obtingudes després de fer 275 trucades telefòniques, Ràdio Palafrugell ha publicat qui seria el guanyador de les properes eleccions. El sondeig destaca al partit actualment al govern, ERC, com a guanyador amb un 17,50% dels vots i entre uns 8 i 9 regidors. Tot i això, Juli Fernández, líder del PSC sería la segona força amb entre 7 i 8 escons i el 16,80% dels vots. Una dada a remarcar però és que l’enquesta es va fer durant l’abril, dies abans de les eleccions generals que va guanyar ERC al Baix Empordà.

El partit més perjudicat en comparació a les eleccions municipals 2015, és Junts per Catalunya. Amb la candidatura de Convergència i Unió, la formació va obtenir 5 edils, però quatre anys més tard en perdria dos.

Formació política Intenció de vot Previsió de regidors Regidors 2015
Esquerra Republicana 17,50% 8 – 9 7
Partit Socialista 16,80% 7 – 8 7
Junts per Catalunya 2,80% 3 5
Ciutadans 1,40% 1 – 2 1 =
Som Gent del Poble – TE 1,30% 1 – 2
Palafrugell En Comú Podem 0,80% 0 – 1 1
Partit Popular 0,70% 0 – 1 0
Abstenció/En blanc 22,40%
Indecís 36,40%

Una altra de les dades a destacar d’aquest sondeig de les eleccions municipals 2019 a Palafrugell són els partits emergents. Ciutadans, com ha publicat Ràdio Palafrugell, mantindria el seu regidor però amb dificultats d’aconseguir-ne un segon. Les noves formacions també veuen patir la seva representació. Som Gent del Poble, liderat per Joan Vigas, podria arribar a obtenir dos escons. En canvi, Palafrugell En Comú Podem, tindria dificultats per tenir un sol edil al plenari. Serà Ángel Villa, del Partit Popular, el que pitjor ho tindrà. Segons el sondeig, només 0,7% dels enquestats votaria per la formació popular.

La dada més rellevant però és el nombre d’indecisos i els que s’abstindran o votaran en blanc. Els dos sumats arriben al 58,8% dels enquestats. És a dir, que de 10 palafrugellencs, només quatre tenen decidit el vot, dos no votaran i els altres quatre estan indecisos o no volen contestar les preguntes.

Recupereu el debat electoral Palafrugell 2019 a Ràdio Capital de l’Empordà. On estem fent un seguiment exhaustiu de les eleccions municipals 2019 al web i als programes informatius de l’emissora.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Jordi Policarp: “Busco sortir de la zona de confort i plantejar-me nous reptes”

Jordi Policarp va presentar per últim cop el seu llibre "Santa innocència"
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -