El líder d'Esquerra, Josep Piferrer, en un míting

L’assemblea local d’Esquerra ratificarà aquest vespre l’acord amb el PDeCAT per formar un govern alternatiu al que encapçala el socialista Juli Fernández. El pacte ja té el vistiplau de l’assemblea dels demòcrates i les dues formacions presentaran els detalls demà al matí. Segons ha pogut saber Ràdio Capital, Esquerra i el PDeCAT avançaran les línies mestres del nou cartipàs municipal.

Es preveu que aquest divendres republicans i demòcrates exposin l’estructura que preveuen per al futur govern i com es distribueixen les grans àrees. El mateix dia, registraran la proposta de moció de censura. Segons el reglament de la Llei de Bases de Règim Local, per tirar endavant una moció de censura primer cal fer la proposta amb la signatura d’almenys la majoria absoluta del número de regidors de l’Ajuntament.

ERC, amb set regidors, i el PDeCAT, amb quatre, sumen suficients edils per tombar l’actual govern. Després del trencament entre el PDeCAT i PSC de final de març, el govern de Palafrugell que encapçala Juli Fernández va quedar en minoria, amb nou regidors.

Juli Fernández contraataca

L’encara alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, ha declarat a Ràdio Capital que té la intenció de presentar-se a les eleccions municipals de 2019.