19.4 C
Pals
Dilluns, 15 abril 2024
- Publicitat -

Es duen a terme noves mostres de flora i fauna per avaluar la millora de la biodiversitat

Les finques demostratives es troben al Baix Empordà i a La Selva, Barcelonès, La Garrotxa, Vallès Oriental, Vallès Occidental, Maresme, Bages, Baix Llobregat, Osona, a més de les zones de la regió d’Occitània.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El projecte Life Biorgest, que ja porta cinc anys de recorregut, segueix avançant en el seu propòsit de millora de la biodiversitat dels boscos mediterranis, mitjançant la integració de pràctiques innovadores en la gestió forestal sostenible, tot buscant compatibilitzar l’aprofitament econòmic del bosc i la conservació de la biodiversitat.

Ja fa dos anys i mig que es van implementar diversos models de gestió forestal en diferents zones arreu de Catalunya, entre les quals hi ha el Baix Empordà. Les comarques restants on hi ha finques demostratives són el Barcelonès, La Garrotxa, La Selva, el Maresme, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat, el Bages i Osona, a més de diverses zones d’Occitània.

Durant el mes de maig, que és quan hi ha el màxim període de creixement vegetatiu, es va dur a terme l’inventari de flora amenaçada. També es van fer cens d’ocells a través d’estacions d’escolta.

Aquest mostreig ha anat acompanyat d’una avaluació visual de la colonització d’escolítids en arbres vius per avaluar el risc de promoure plagues d’escolítids fruit d’haver generat fusta morta en els rodals de pi blanc.

 

Pel que fa al seguiment de ratpenats, a principis del passat 2021, es van instal·lar grups de caixes refugis, dissenyades especialment per als quiròpters que utilitzen els forats dels arbres com a refugi de cria i aparellament.

L’objectiu d’aquesta acció és doble; per una banda, fer un seguiment de la seva ocupació amb revisions periòdiques i per l’altra, potenciar aquest grup de mamífers que són aliats d’agricultors i silvicultors, ja que, s’alimenten d’insectes que a llarg termini es poden convertir en una plaga arreu dels boscos.

 

El projecte Life està coordinat pel Consorci Forestal de Catalunya i compta amb la participació del Centre de la Propietat Forestal (CPF), el CREAF, el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), la Xarxa per la Conservació de la Natura (XCN) i el Centre National de la Propriété Forestière (CRPF d’Occitània i IDF), a França. D’aquesta manera, el projecte també compta amb el suport financer del programa LIFE de la Unió Europea, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i els seus propis socis.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Govern afegeix Begur, Calonge, Platja d’Aro, Pals Santa Cristina i Torroella a la llista de zones tensionades per limitar el preu del lloguer

La Generalitat de Catalunya ha ampliat significativament la llista de zones tensionades en resposta a l'escalada dels preus del lloguer, incloent-hi ara Begur, Calonge, Platja d'Aro, Pals, Santa Cristina i Torroella de Montgrí. Anunciat per la consellera de Territori, Ester Capella, des de la Val d’Aran, aquesta nova inclusió porta el total a 271 municipis catalans on es podran aplicar controls sobre els lloguers.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -