Christmas Race

Dimecres al migdia, a l’espai del Peix de Palamós, es va presentar la Christmas Race 2018, la tradicional regata que es celebra a la vila cada Nadal. Aquest any participaran més de 400 regatistes procedents de 22 països de 3 continents diferents. Espanya és el país que porta més participants, amb 88 vaixells, seguit del Regne Unit amb 44.

La Christmas Race és una de les competicions de classes olímpiques més destacades de l’hivern i el punt de partida de la temporada de vela olímpica mundial. El tret de sortida de la competició serà el 19 de desembre i finalitzarà el 22 del mateix mes. Aquest any compta amb les competicions olímpiques de Finn, Laser Standard, Laser radial Femení i 470 Femení i masculí. Les promocional de World Sailing, la Federació Internacional de Vela, seran les Laser Radial Masculí i 420 Femení i Masculí.

L’acte de presentació, que es va celebrar l’Espai del Peix, va comptar amb la presència de Lluís Puig, alcalde de Palamós, Eduard Sellés, president del Club nàutic Costa Brava – Vela Palamós; Miquel Aviñó, president de la Comissió Esportiva del Club Nàutic Costa Brava; Josep Pujol, delegat d’Esports de la Generalitat; i Josep Isern, Vicepresident de la Federació Catalana de Vela. Lluís Puig va destacar que s’ha signat un conveni propi amb la Christmas Race, ja que es tracta de la competició esportiva més important que se celebra al municipi. Aviñó va voler recalcar que l’impacte econòmic que la Christmas race i el club nàutic aporta a la zona és de més d’un milió d’euros.

Com a novetat, la regata tindrà enguany una sola seu, situada a les instal·lacions del Club Nàutic Costa Brava Vela Palamós, que allotjarà les 250 embarcacions participants.