14.2 C
Pals
Dissabte, 16 octubre 2021
- Publicitat -

L’estat es compromet a crear una estratègia integral del litoral català

Els senadors gironins d’Esquerra Repúblicana es van reunir amb la Directora General de Sostenibilitat de la Costa i el mar per a tractar diferents temes que afecten al litoral gironí

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Jordi Martí i Elisenda Pérez, senadors gironins d’Esquerra Republicana, es van reunir amb la Directora General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, Ana Maria Oñoro, per a tractar alguns dels temes que afecten al litoral gironí.

Degut a l’anunci del Servei de Costes de l’Estat a Girona, d’una actuació de dragatge a la zona entre Tossa de Mar i Lloret, per a aportar-la a la platja de Sant Antoni —un projecte del 2002, descartat ja en el seu moment—, els senadors van voler demanar explicacions. Pérez lamenta aquesta confusió, deguda a la falta de comunicació i coordinació entre els departaments del propi Ministeri. Els senadors van demanar una millora en la coordinació entre les administracions per a arribar a acords millors.

A la reunió també es va parlar dels terrenys de Ràdio Liberty, abandonats i en un estat deplorable. Al 2015, Fundació Mar hi va anunciar el projecte Aquam, que s’havia d’inaugurar l’any vinent. De moment, el projecte està encallat i no sembla que es pugui dur a terme en un futur immediat. Jordi Martí demana que el projecte es desencalli «entre totes les administracions implicades per donar uns nous usos a un espai que actualment forma part del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, vinculats al territori i al medi marí que permetin la creació de llocs de treball qualificats en formació, investigació i recerca». També es va demanar una millora en la seguretat dels terrenys.

Per últim, també es va parlar de les actuacions fetes abans de l’estiu per a reparar els desperfectes causats per el temporal del març d’aquest any. Calonge i Sant Antoni va ser el municipi més afectat del baix Empordà i va necessitar inversió de costes per a reparar. Alguns dels municipis afectats s’han queixat que les actuacions, tot i ser urgents, no s’han dut a terme.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -