15 C
Pals
Dilluns, 17 maig 2021
- Publicitat -

Estudiaran la llera del Daró després del col·lapse per les pluges del mes de novembre

Els Ajuntaments de la Conca del Daró han acordat amb l'Agència Catalana de l'Aigua, el Departament d'Agricultura i el Parc del Montgrí per efectuar dos estudis i el manteniment del riu.

El més llegit

Anna Pujol
Redactora de Ràdio Capital
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Els Ajuntaments de Gualta, Serra de Daró i Fontanilles han tancat un pacte amb la Generalitat de Catalunya i el Parc Natural del Montgrí, per analitzar les conseqüències de les pluges del passat mes de novembre a la Conca del Daró. Aquest acord preveu efectuar dos estudis sobre el terreny, així com el manteniment i neteja de la llera del riu per evitar inundacions.

Els aiguats intensos van provocar que el riu Daró es desbordés i inundés camps propers, afectant recs i canals del seu sistema. En episodis climàtics com aquests, el riu no absorbeix bé l’aigua, i actualment es troba brut i ple de vegetació i residus. L’alcalde de Gualta, Jaume Fontdevila, ha explicat a Ràdio Capital la importància de netejar bé la zona pel bon manteniment de les motes.

Fontdevila ha afegit que el manteniment tècnic no afectarà la flora i la fauna de la llera, i per tant no es durà a terme entre els mesos de març i octubre, quan hi habiten nombroses espècies. Tot i que la durada màxima de l’acord és de 4 anys, Fontdevila creu s’haurà d’anar renovant.

El següent pas a l’acord és la redacció d’un document tècnic, del que s’encarregarà el Departament d’Agricultura. Aquest informe s’haurà de presentar en acta per poder donar una data d’inici a les feines. Abans de posar-les en marxa, però, l’Agència Catalana de l’Aigua s’ha compromès a estudiar quines són les obres necessàries i quin seria el seu preu.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Joaquim Nadal presenta llibre a la Vitel·la: “En els personatges es reconeix la meva personalitat”

L'escriptor, historiador i polític Joaquim Nadal ha presentat aquest diumenge a la llibreria Vitel·la Espai Fòrum de Palafrugell
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -