25 C
Pals
Dijous, 11 agost 2022
- Publicitat -

Estudiaran l’impacte de l’autovia sobre les aus del Baix Empordà

Infraestructures de la Generalitat licita un estudi ambiental per mitigar els efectes de la carretera sobre la fauna

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Govern analitzarà l’impacte de les carreteres en la població d’aus salvatges al Baix Empordà. Infraestructures de la Generalitat ha tret a concurs la redacció d’un estudi per reduir els danys que les carreteres C-31 i la C-65 provoquen en els ocells que viuen a la zona. Entitats ecologistes denuncien que aquests vials causen la mort de les aus i afecten el desenvolupament de determinades espècies.

Infraestructures de la Generalitat és l’empresa pública que s’encarrega de les infraestructures i edificacions que depenen del Govern. L’ens ha tret a licitació la redacció de l’estudi ambiental per a la millora de la connectivitat i mitigació dels efectes sobre les poblacions d’avifauna, per uns 22.000 euros. El contracte fa referència a la carretera C-31 entre els punts quilomètrics 319 i 320, al terme municipal de Santa Cristina d’Aro, i al tram de C-65 i C-31 al seu pas pel terme municipal de Calonge i Sant Antoni. Entitats ecologistes denuncien que en aquest punts concrets ja fa anys que s’ha detectat una elevada mortalitat d’aus rapinyaires nocturnes, com el gran duc o l’òliba, per atropellament. De retruc, això afecta a les cries i, en definitiva, al futur d’aquestes espècies a la zona. Ho ha explicat a Ràdio Capital Jaume Ramot, del Grup de Natura Sterna.

El problema en aquests trams és que la carretera és elevada, uns 6 o 7 metres, i això impacta en el recorregut de les aus quan es desplacen per caçar o per marcar territori. Segons Ramot, la situació es podria resoldre fàcilment amb la col·locació d’obstacles que obliguessin les aus a modificar el recorregut.

El concurs per a la redacció de l’estudi ambiental i de mitigació de l’impacte sobre les aus es resoldrà a mitjan de març.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Cinema i sèries, amb Ignasi Arbat – 10 agost 2022

La nova pel·lícula de Brad Pitt "Bullet train" ha estat una de les produccions que l'Ignasi ens ha comentat...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -