7.5 C
Pals
Dissabte, 16 gener 2021

Estudiaran l’impacte de l’autovia sobre les aus del Baix Empordà

Infraestructures de la Generalitat licita un estudi ambiental per mitigar els efectes de la carretera sobre la fauna

El més llegit

El restaurant La Gamba de Palamós tanca temporalment després de ser sancionat per incomplir les restriccions

El restaurant La Gamba de Palamós ha decidit tancar temporalment després d'haver estat sancionat per la policia per no complir les restriccions de la Covid-19. Ara, a la porta del restaurant, s'hi troba el rètol: "Tancat per força". 

Un jutjat ordena a l’Ajuntament de Palafrugell que obri un expedient al nou Càmping Calella

La disputa entre els propietaris de la parcel·la embrionària Càmping La Siesta de Calella (la família De Vehí) i els fins l'octubre arrendataris del terreny i responsables de l'activitat (la família Cruz) ha acabat en un jutjat.

La Garoinada de Palafrugell tira endavant tot i les restriccions

Tot i les restriccions imposades els establiments participants han decidit tirar endavant la campanya.

Un detingut a Palafrugell per punxar les rodes de vehicles

Agents de la Policia Local de Palafrugell van detenir el responsable d'haver provocat la punxada de diverses rodes, de forma massiva, a vehicles estacionats al barri de Vilaseca-Bruguerol de Palafrugell
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

El Govern analitzarà l’impacte de les carreteres en la població d’aus salvatges al Baix Empordà. Infraestructures de la Generalitat ha tret a concurs la redacció d’un estudi per reduir els danys que les carreteres C-31 i la C-65 provoquen en els ocells que viuen a la zona. Entitats ecologistes denuncien que aquests vials causen la mort de les aus i afecten el desenvolupament de determinades espècies.

Infraestructures de la Generalitat és l’empresa pública que s’encarrega de les infraestructures i edificacions que depenen del Govern. L’ens ha tret a licitació la redacció de l’estudi ambiental per a la millora de la connectivitat i mitigació dels efectes sobre les poblacions d’avifauna, per uns 22.000 euros. El contracte fa referència a la carretera C-31 entre els punts quilomètrics 319 i 320, al terme municipal de Santa Cristina d’Aro, i al tram de C-65 i C-31 al seu pas pel terme municipal de Calonge i Sant Antoni. Entitats ecologistes denuncien que en aquest punts concrets ja fa anys que s’ha detectat una elevada mortalitat d’aus rapinyaires nocturnes, com el gran duc o l’òliba, per atropellament. De retruc, això afecta a les cries i, en definitiva, al futur d’aquestes espècies a la zona. Ho ha explicat a Ràdio Capital Jaume Ramot, del Grup de Natura Sterna.

El problema en aquests trams és que la carretera és elevada, uns 6 o 7 metres, i això impacta en el recorregut de les aus quan es desplacen per caçar o per marcar territori. Segons Ramot, la situació es podria resoldre fàcilment amb la col·locació d’obstacles que obliguessin les aus a modificar el recorregut.

El concurs per a la redacció de l’estudi ambiental i de mitigació de l’impacte sobre les aus es resoldrà a mitjan de març.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Els Amics de les Arts anuncien que treballen en un musical

Els Amics de les Arts feia uns quants dies que estaven poc actius a les xarxes, fins que aquest divendres han trencat el silenci per anunciar que estan començant a treballar en un musical al costat de la productora Minoria Absoluta (Està Passant, Polònia) i de l’escriptor Marc Artigau. Segons comenta el grup, fa dos…

Altres notícies