12.7 C
Pals
Dijous, 8 desembre 2022
- Publicitat -

Festes i COVID

Bon dia a totes les persones oients de ràdio Capital.
Estem al mes de novembre, podríem dir que era i és el mes de fires i trobades – Castanyades arreu, a Torroella de Montgrí la festa de Santa Caterina i la Fira de Sant Andreu, iniciatives del dia de les compres en establiments de Palafrugell, IV edició del Festival Carmen Amaya de Begur, Ganxotapes de Sant Feliu de Guíxols, i moltes altres … fins i tot és el mes  de preparació dels retrobaments familiars per les festes nadalenques i d’amistats.
La Covid ens ha canviat l’activitat social quotidiana, ens ha fet anar de corcoll,hem passat temps d’aïllaments i de prevenció, però ara, malgrat que les xifres actuals no són per tirar coets, malgrat certs repunts de rebrots, les vacunes ens han permès aquests últims temps apropar-nos uns als altres, Segons les xifres de Salut del seguiment epidemiològic som pràcticament 100.000 persones que estem vacunats en 1a dosis al Baix Empordà, 88.000 en segona dosi i unes 100 persones ingressades així que podem parlar de xifres esperançadores.
De fet feia temps que somniàvem amb el dia que ens tocaríem, quan aconseguiríem unes abraçades espontànies, unes carícies, uns copets a l’esquena i fins i tot els dos petons de salutació. Hem imaginat escenes emotives amb els nostres, una reconnexió màgica de persones conegudes i d’amistats perdudes momentàniament- però, ara que iniciem aquestes trobades ens cal:
1/ No deixar-nos emportar per l’expressivitat perquè la incertesa del moment mèdic -social ens demana prudència.
2/ Tenir molta paciència doncs continuem alerta i cal la mascareta, els gels i algunes vegades la distància social.
3/Mostrar el nostre humor, que és la clau dels bons moments. Intentar rebaixar la tensió, desdramatitzar les pors i ser honestos i amables amb els sentiments.
Ens cal recordar que la humanitat ha conviscut amb les epidèmies, pestes, les quarantenes i els cordons sanitaris des de temps immemorables i que tot i que les mesures excepcionals influeixen en la vida quotidiana l’esperança i la resiliència de tots ens permet il·lusionar-nos de nou i cercar la millor manera de celebrar i de gaudir en cada moment. de preparació dels retrobaments familiars per les festes nadalenques i d’amistats.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios