8.1 C
Pals
Dimecres, 8 febrer 2023
- Publicitat -

La flota de la gamba de Palamós inicia la veda que s’allargarà dos mesos

Les 16 embarcacions de la gamba de Palamós es quedaran a port durant dos mesos per facilitar la regeneració natural dels seus caladors de pesca

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Les 16 embarcacions de la gamba de Palamós ja no han sortit del port. I és que avui dia 8 de gener comença la veda de dos mesos que té com a principal objectiu facilitar la regeneració natural dels caladors de pesca. Els pescadors tornaran a la feina el proper 5 de març mentre resten a l’espera per rebre les ajudes de l’administració per fer front a les aturades biològiques que hi ha cada any per aquesta època. Les vuit barques d’arrossegament de la flota palamosina s’afegiran a la veda el 3 de febrer i s’aturaran durant un mes.

El Pla de gestió de la gamba va entrar en funcionament l’any 2013. La voluntat d’aquest pla és reduir “l’esforç pesquer i fer una explotació sostenible d’un recurs valuós i de qualitat com és la gamba de Palamós”. Això s’ha aconseguit gràcies a la reducció de la flota, l’ús d’arts més selectives i de menor impacte i per deixar reposar els caladors. Per això, un any més, es fa aquesta aturada biològica de 60 dies. En una entrevista a Ràdio Palamós, Toni Albalat, patró major de la Confraria de Pescadors de Palamós, ha explicat com ha anat l’inici de la veda.

Els pescadors expliquen que la veda és positiva i que ha facilitat que es pugui pescar gamba “de talla més competitiva i, conseqüentment, vendre-la a un millor preu”. Afirmen, però, que les ajudes per part de l’administració triguen a arribar i que renunciar a dos mesos de treball té resultats positius.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

24 municipis del Baix Empordà aposten per les comunitats locals d’energia

Aquest foment de les comunitats locals d'energia per part de la Diputació de Girona va començar l'any 2020.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -