15.1 C
Pals
Dissabte, 4 febrer 2023
- Publicitat -

La Bisbal es compromet a acabar les obres del carrer Ample aquest gener

Això vol dir que s'incomplirà el compromís d'haver acabat els treballs abans que acabés el 2019

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha emès aquest dimecres un comunicat en què assegura que les obres dels carrers Ample, Valls i Antic d’en Colomer s’acabaran aquest gener, després de diversos endarreriments.

Asseguren que “van autoritzar una pròrroga a l’empresa adjudicatària per tal que l’acabat es completi al llarg del mes”. Això vol dir que s’incomplirà el compromís d’haver acabat els treballs abans que acabés el 2019.

Segons l’Ajuntament, hi ha un 82 per cent dels treballs fets i un 75 per cent dels materials utilitzats. Falta per acabar d’enllestir el paviment i col·locar els punts de llum i mobiliari urbà. A més, encara quedarà per fer un tall de trànsit d’un parell de dies a la travessera de la C-66, l’avinguda Sis d’Octubre del 1869, davant les Voltes, per connectar serveis.

La pròrroga implicarà una despesa extra per l’Ajuntament de 100.000 euros.

L’endarreriment de les obres es va anunciar a l’últim ple municipal, i va causar indignació a les files de l’oposició, tal i com explicava en Manel Magrinyà. La puja del sou de l’alcalde en un 25% per adequar-lo al que percep del Consell Comarcal, i l’anunci que les obres del carrer Ample no s’acabaran en el termini previst el que comportarà una despesa suplementària no van ajudar precisament a calmar els ànims del PSC, Compromís per la Bisbal i Tots per la Bisbal.

Obres amb descobriments medievals

Ho explicàvem a l’agost: la torre rodona de grans dimensions que es va descobrir al carrer Ample per les obres de remodelació del casc antic de la ciutat, un cop documentada es va tornar a tapar de la mateixa manera que es va fer amb les troballes anteriors. Aquestes, situades a l’entrada del carrer Sant Jaume i al carrer Valls d’en Colomer també pertanyent a l’antiga muralla medieval de la ciutat i totes elles constitueixen mostres importants de la riquesa patrimonial de la Bisbal.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -