20 C
Pals
Diumenge, 17 octubre 2021
- Publicitat -

Forallac impulsa l’autoconsum energètic al polígon

Les plaques solars s’instal·larien en les teulades del viver d’empreses Nexes, del magatzem de la brigada i de la deixalleria municipal

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

L’Ajuntament de Forallac vol crear una comunitat local d’energia al polígon de Forallac. L’objectiu és reduir la factura de la llum a les empreses adherides, fomentar l’ús de les energies renovables i reduir les emissions de CO2. La instal·lació de plaques solars que donaria servei a la comunitat se situaria a les cobertes dels edificis municipals de Nexes, la deixalleria i la brigada municipal.

El projecte promou l’autoconsum energètic compartit per fomentar la transició energètica en l’àmbit local amb la participació activa de les empreses del polígon. Amb el canvi, les empreses adherides també aconseguiran un estalvi significatiu en la factura de la llum, un millor posicionament a través del màrqueting verd i una reducció de les emissions de CO2 .

De fet, Nexes ha aconseguit recentment ser el primer viver d’empreses de l’Estat que funciona totalment amb energia solar i, per això, ara esdevindrà l’embrió i l’eix vertebrador d’aquesta nova comunitat energètica.

La iniciativa s’impulsa amb l’assessorament de l’Oficina Comarcal de Transició Energètica del Baix Empordà, que recentment s’ha obert a la Bisbal d’Empordà gràcies a la col·laboració del Consell Comarcal i la Diputació de Girona.

L’inici del projecte

Per començar a tirar endavant el projecte, el regidor de Medi Ambient i Promoció Econòmica, Carles Frigola, ha adreçat una carta a totes les empreses del polígon. En ella, s’informa de la iniciativa i dels beneficis col·lectius que pot comportar. Pròximament, les empreses rebran la visita d’un tècnic per rebre la informació personalment.

La finalitat d’aquestes comunitats és produir energia per a l’autoconsum d’una instal·lació i repartir l’excedent de producció entre els seus membres per així optimitzar tant les produccions com els estalvis. A més, totes les empreses que hi participin tindran dret a un percentatge de la producció de les plaques solars situades a teulades de propietat municipal, que se li restarà del seu consum mensual.

Una aplicació per informar sobre l’aprofitament

Tots els participants disposaran d’una app per visualitzar el seu aprofitament i el de tota la comunitat. A més, rebran consells de com reduir i adaptar els seus consums, millorar la contractació de l’energia i reduir el seu cost. Com també informació sobre els diversos aspectes de l’àmbit energètic per prendre decisions informades i convertir-se en agents actius de la transició energètica cap a un model renovable i de proximitat.

Les comunitats energètiques són probablement l’eina principal perquè la ciutadania s’involucri en el sector energètic i la seva implantació pràctica sigui significativa.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Detenen un home per l’incident mortal a Torrent

L'home detingut per l'accident mortal a la C-66 a l'alçada de Torrent duplicava el límit d'alcohol permès
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -