L’Ajuntament de Palafrugell ha iniciat un expedient sancionador contra Nestcapital Homes, l’empresa promotora de la urbanització Aiguacel, que s’ha de construir en una gran parcel·la a tocar de la cala d’Aigua Xelida. Són 33 xalets de luxe de 300 metres quadrats.

Tot i no tenir la llicència d’obres per començar a construir, l’empresa va començar, a finals de desembre del mes passat, a talar arbres. Quan el consistori se’n va assabentar, va ordenar aturar les obres, de manera que la zona va començar l’any sense cap màquina treballant.

Ara, la Generalitat ha d’emetre un informe sobre la viabilitat urbanística de la construcció prevista i s’espera que es pugui desclassificar la zona per tal d’evitar qualsevol nova edificació.

Ara com ara, l’espai continua sense màquines, tot i que es fa evident el seu pas. De tots els pins que hi havia, han anat a terra aproximadament un 75%, segons l’observació feta per Ràdio Capital. S’hi arriba a través del camí de Tamariu a Aigua Xelida i el primer que es veu és una tanca publicitària de la urbanització. Al costat, hi ha una caseta informativa. El vidre de l’entrada ha estat trencat.

La destrossa feta pels promotors és més que evident. En aquesta galeria, podeu veure com ha quedat la zona, tota plena d’arbres talats per les màquines de l’empresa constructora.