27.4 C
Pals
Dimecres, 17 juliol 2024
- Publicitat -

L’Hospital de Palamós inicia el servei de voluntariat a pacients oncològics

La iniciativa de l'Associació Contra el Càncer serveix per acompanyar els pacients i fer assessorament en les ajudes tècniques necessàries per al domicili, entre altres tasques

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Hospital de Palamós acull el programa de voluntariat hospitalari per acompanyar pacients oncològics a partir d’avui. Aquest servei, organitzat per l’Associació Contra el Càncer a Girona, té la finalitat de millorar la qualitat de vida donant suport emocional al malalt oncològic i la seva família. Com també, suplir el cuidador en cas de necessitat durant el procés de la malaltia.

A més, inclou assessorament en ajudes tècniques per al domicili (llits articulats, cadires de rodes, butaques o d’altres), activitats d’animació i entreteniment, i la derivació a professionals sanitàris si es detectessin situacions i necessitats que requereixen la intervenció de personal especialitzat.

Aquest projecte específic per als pacients amb càncer, se suma al programa de voluntariat del SSIBE que fa acompanyament a pacients i infants ingressades a l’hospital. Per això, la coordinadora del voluntariat de l’Associació Contra el Càncer a Girona per desenvolupar aquest nou servei col·labora directament amb la unitat de treball social de l’Hospital de Palamós. Concretament, amb la infermera referent de pacients amb càncer de mama i amb la supervisora de l’hospital de dia mèdic, així es pot detectar pacients i famílies que puguin beneficiar-se d’aquesta ajuda.

D’altra banda, el voluntariat participant rebrà una formació prèvia per tenir a l’abast totes les eines necessàries per poder fer acompanyaments de qualitat i ajustats a les necessitats de cada pacient i familiar. A més, rebran el suport i estaran sota la supervisió constant dels coordinadors del voluntariat hospitalari de l’Associació.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La gran novel·la del Baix Empordà – Capítol 2

Després d'introduir els personatges i les situacions, aquesta setmana la Gran Novel·la del Baix Empordà segueix a partir de...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -