15 C
Pals
Dilluns, 12 abril 2021
- Publicitat -

La majoria d’hotels de la Costa Brava, sense increment de reserves britàniques

El pla de desconfinament de Gran Bretanya, anunciat per Boris Johnson la setmana passada, ha fet que alguns hotels de la Costa Brava hagin notat un increment de reserves de turistes britànics. Tot i això, aquesta no es la realitat de la majoria dels hotels

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El primer ministre britànic, Boris Johnson, va anunciar la setmana passada el pla de desconfinament de Gran Bretanya. Aquest preveu la tornada a la normalitat a partir del 21 de juny i la reobertura de vols internacionals el 17 de maig. Això ha causat que en alguns grans hotels de la Costa Brava hi hagi hagut un increment important de les reserves de turistes britànics. Tot i així, aquesta no és la realitat de la majoria dels hotels de la Costa Brava.

Judith Lloberol, gerent del Grup Costa Brava Centre, explica que, en un any normal, el turista britànic representa aproximadament el 20% del mercat turístic de la comarca. Assegura, però, que de moment la majoria de propietaris de l’associació no han notat un augment significatiu en les reserves.

 

I és que són molts els hotels del Baix Empordà, sobretot els més petits, que no han notat  l’impacte de reserves britàniques. Així ho hem pogut confirmar a Ràdio Capital. És el cas d’hotels com Es Portal de Pals, Les Illes de l’Estartit o La Torre de Calella de Palafrugell. Són establiments que normalment no tenen gaire afluència de britànics, i que ara tampoc estan rebent reserves. Així ho explica Francesc Vaqué, director de l’hotel La Torre.

Per una altra banda, però, sí que n’hi ha alguns que han notat aquest increment durant l’última setmana. Josep Maria De Vehí, propietari de l’hotel Aigua Blava de Begur, explica que abans del 2020 els britànics havien arribat a representar el 80% de la seva clientela. De Vehí assegura que afronta la temporada amb optimisme perquè sí que ha notat una crescuda de reserves.

 

De moment, però, des del Grup Costa Brava Centre remarquen que el nivell de reserves per les pròximes setmanes encara és “fluix”. Per això, Judith Lloberol explica que molts negocis optaran per no obrir durant la Setmana Santa i esperar-se a l’estiu.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Elaboren un menú amb els plats que Josep Pla esmenta a la seva obra

Coincidint amb Sant Jordi, l’establiment ha organitzat un cap de setmana literari que també inclourà una visita guiada als Jardins de Cap Roig i un vermut amb la lectura de fragments d’El Quadern Gris’. A més, està prevista la presència d’una parada de roses - la recaptació es destinarà a la Fundació Oncolliga- i llibres -amb la llibreria Vitel·la-, i la presentació del conte infantil ‘La Tureta i una llum invisible’
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -