Policia Local de Palafrugell | Imatge de l'Ajuntament
Policia Local de Palafrugell | Imatge de l'Ajuntament

El Cap de la Policia Local de Palafrugell, David Puertas, ha explicat aquest dijous al Supermatí de Ràdio Capital la situació actual del cos de seguretat del municipi. Durant l’entrevista ha fet pública la nova campanya sancionadora que tenen en marxa per reduir la dependència i l’ús del mòbil al volant.

A partir de la nova normativa, David Puertas ha explicat al Supermatí de Ràdio Capital que tenir el mòbil a la mà ja és sancionable. La sanció pot arribar fins a la retirada dels sis punts del carnet de conduir perquè tenir el mòbil a la mà és considerat una distracció.

En els últims anys la conducció amb mòbil s’ha disparat arribant a xifres mai vistes. És per això que amb la nova campanya volen evitar la necessitat de contestar de manera immediata. Una immediatesa, que com ha dit Puertas, arriba a provocar la mort dels conductors.

Pel cap de la Policia Local de Palafrugell, el seu repte és aconseguir fer una campanya sense haver de posar cap sanció. “Això voldrà dir que la gent està fent les coses bé” ha destacat a Ràdio Capital.

Fins abans d’entrar al cos de la Policia Local de Palafrugell, David Puertas, era el cap dels Mossos d’Esquadra a la Bisbal d’Empordà. Durant els últims mesos al municipi palafrugellenc han augmentat les confiscacions per substàncies estupefaents i les detencions per atemptats contra la salut pública. Segons ha explicat Puertas, al cos policial municipal, “estem treballant per una tolerància zero”.

 

Escolta l’entrevista sencera: