13 C
Pals
Dimarts, 21 maig 2024
- Publicitat -

Iniciada la 3ª edició dels Pressupostos Participatius de Torroella de Montgrí

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Enguany, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí invertirà 150.000 euros en els Pressupostos Participatius 2021/2022. Marc Calvet, regidor de Participació Econòmica del municipi, ha informat que en aquesta nova edició, el pressupost participatiu s’incrementa en 50.000 euros respecte l’edició anterior i es reserva una partida de 40.000 euros per a l’EMD de l’Estartit.

El regidor també ha destacat que durant la legislatura 2019-2023 es destinaran en global 150.000 euros (35.000 aquest any) a inversions acordades en els Consells de Barri, els consultius de participació, a través dels quals es reben opinions i propostes dels ciutadans.

Fase de propostes fins al 20 de maig

La primera fase dels nous Pressupostos Participatius s’allargarà fins al 20 de maig. Durant aquest període, els veïns i veïnes del municipi podran fer arribar les propostes d’inversió de qualsevol àmbit a través de la web plataforma Decidim o bé de les diferents urnes repartides pels equipaments municipals.

Un cop recollides totes les propostes, del 20 de maig al 30 de juny, seran avaluades tècnicament i, posteriorment, prioritzades en un taller públic.

Es prioritzaran un màxim de 10 propostes a Torroella i 5 a l’Estartit, que es portaran a la fase de valoració tècnica. L’objectiu és acordar les opcions de manera col·lectiva tenint en compte que aquestes:

– Tinguin visió de municipi i equilibri territorial

– Cobreixin màxim nombre de necessitats

– Siguin inclusives i beneficiïn a col·lectius diversos

– Siguin sostenibles ambientalment i socialment. Equitat de gènere.

Posteriorment, es faran informes tècnics i econòmics i el mes de novembre, coincidint amb la Fira de Sant Andreu, es posaran a votació popular per escollir les inversions que finalment s’executaran durant el 2022.

A diferència de les anteriors edicions, l’acte es farà en format telemàtic. Es podrà seguir el dimecres 21 d’abril a partir de les 19 h amb aquest l’enllaç de connexió zoom. Cal fer inscripció prèvia enviant un correu a [email protected]. En aquesta es presentaran les principals novetats d’aquesta nova edició, es repassaran les dues darreres edicions i  es farà assessorament per explicar com es poden presentar les propostes.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 2×26 amb Bisbal Bàsquet

Avui ens han visitat Joan Bassa i Joan Ferrer, integrants del Bisbal Bàsquet. Dos empordanesos de moda, dos homes...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -